Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mírně nahořklá rozlučka báječné kariéry. Šlesingr dává biatlonu sbohem ve štafetě

Dva týmové závody v rychlém sledu. Ve Vysočina Areně čeká biatlonisty náročný den. Nejdříve se představí na trati zkoušené nepřízní počasí ženy, pak jejich reprezentační kolegové. Večer nastane jedno velké loučení, naposledy totiž pojede Michal Šlesingr. Přímé přenosy vysílá od 13:35 a 16:35 ČT sport, vždy s hodinovým předstihem můžete na webu ctsport.cz sledovat nástřely.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Definitivní sbohem. Mělo to být velkolepé, zůstane to navždy komorní.

"Emoce už se vyfiltrovaly. Situace je, jaká je, musíme s tím nějak naložit. Bohužel Nové Město bez těch fanoušků, bez naší biatlonové rodiny, to nebude ono," podotkl už před svým posledním individuálním závodem, pátečním sprintem, ve kterém skončil šestapadesátý.

"Jsou to podmínky, které jsou trošku výzvou. Když by se s tím podařilo zabojovat, bylo by to fajn," dodal k prázdným novoměstským tribunám, na které v pátek pomáhal umístit jednu z vlajek, které opuštěně vlají na ochozech.

První úseky mu šly tenhle rok skvěle. Proč by to nemohlo vyjít i při derniéře? Při derniéře, kam je přístup přísně zakázán.

Že končí, kolegům z ostatních týmů ještě neřekl. "Trošku tajnůstkařím. Počítám s tím, že jim nechám startovní číslo, jestli mi ho podepíšou, abych měl nějakou vzpomínku," přiznal.

"Plán byl asi diametrálně jiný. Je to velká škoda. Bez ohledu na výsledek to mohl být krásný závod. Pro nás pro všechny, nejen pro něj. Takhle to bude hodně komorní a atmosféru budeme tvořit jen my," podotkl Ondřej Moravec.

Osvědčené české kvarteto

Po Šlesingrovi nastoupí Moravec, pak Jakub Štvrtecký a finišovat bude čtvrtý ze sprintu Michal Krčmář. Tým žen pojede ve složení Jessica Jislová, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Eva Kristejn Puskarčíková. Na světovém šampionátu bramborové kvarteto nebylo třeba měnit.

Charvátová na mistrovství světa po čase nemusela na trestný okruh a Češky nebyly daleko od cenného kovu.

Jenže kromě bronzové Davidové se ostatním v Novém Městě nikterak převratně nedařilo. A to hlavně na střelnici. Charvátová s Jislovou minuly na nevyzpytatelné střelnici po třech terčích a skončily ve čtvrté, respektive v sedmé desítce. Na 57. pozici se umístila Eva Kristejn Puskarčíková.

Bude to chtít mnohem lépe střílet, a to navzdory nepříznivým podmínkám. Předpokládá se mírný vítr i déšť. A trať by se mohla jak při odpoledním závodu, tak i při tom večerním nepříjemně bořit.

Favoritem mezi ženami i muži bude bezpochyby norský tým. Norky v Anterselvě kralovaly, naopak Johannes Bö a spol. má co oplácet svým největším rivalům v čele s Martinem Fourcadem. Ten protentokrát týmový závod ve Světovém poháru vynechává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články