Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Parádní výsledek s pachutí. Cítil jsem, že se můžu zničit, řekl Krčmář

Jen třináct sekund mu chybělo, aby na domácím Světovém poháru bral medaili. Michal Krčmář se ve sprintu blýskl čtvrtým místem a nejlepším výsledkem sezony. Radost mu kazila jen pachuť v podobě absence diváků ve Vysočina Areně. "Je v tom smutek," přiznal. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

Že by mohl v Novém Městě na Moravě bojovat o stupně nejvyšší, si Krčmář podle svých slov uvědomoval záhy poté, co se vrátil domů z mistrovství světa.

"Přijel jsem z Anterselvy a cítil jsem, že jsem na tom docela dobře. Tak jsem si říkal, že to na druhém vrcholu zkusím prodat," uvedl.

V naladění mu to pomohlo, pak ale přišla "facka" – zákaz diváků kvůli šíření koronaviru. "To mě trochu zlomilo, ale ve středu se mi to povedlo přetočit na svou stranu a spíš jsem byl ještě víc nahecovanej, že poděkuju fanouškům za podporu."

A poděkoval nejlépe, jak umí.

Po olympijském stříbru ve sprintu v Pchjongčchangu 2018 a bronzu ve stíhačce v Ruhpoldingu v roce 2017 se Krčmář mohl radovat ze třetího nejlepšího výsledku v kariéře.

Radost? Ano. Jásot? Rozhodně ne.

"Musel jsem si vzít sluchátka před startem a pustil jsem si muziku. To ticho bylo fakt ubíjející. Rozjížděl jsem se na stadionu a říkal si, že tohle ne, to ticho nemůžu fakt vnímat," popisoval Krčmář.

Zkoncentrovat se ale musel stůj co stůj. "Našel jsem si svou cestu. Úplně jsem se zavřel do svého světa. Ale je to prostě pachuť. Místo toho, abych se tady radoval, že jsem zajel super závod, leží na mně taková deka," dodal.

Závod rozjížděl pomaleji, což je u něj v podstatě pravidlem. "Moje závody všeobecně: nikdy jsem v prvním kole nezářil. Už je to taková tradice. Ztrácel jsem i v prvním kole olympijského sprintu. Pak jsem se postupně rozjížděl a v posledním kole jsem měl síly a cítil, že se můžu zničit. Je to asi můj styl závodění."

Michal Krčmář o absenci diváků:

"Včera jsem fandil holkám z postele, a když se jim daří, tak mě to spíš naštvalo. Zažil jsem atmosféru, když tady byli Gábina a Ondra na pódiu, aréna padala a pro závodníky to bylo neskutečný. Přicházím o obrovsky emotivní zážitek, i Makula. Smutek a naštvání v tom jsou."

"Dva dny zpátky jsem se bavil s Windischem a dalšími. Všichni to mají takový, není to jen o nás. Teď už je to jedno, nemusíme nad tím spekulovat. Já budu rád, když budou lidi zdraví, my to dozávodíme a příští rok se tady všichni sejdeme."

Byl čtvrtým nejrychlejším mužem ve třetím kole závodu. Za sebou nechal třeba i Martina Fourcada.

"Jsem hlavně rád, že jsem se dokázal dostat dopředu. V Anterselvě jsme s trenéry párkrát seděli a byli z toho všeobecně všichni přešlí, že ty výsledky mého potenciálu nejsou odpovídající," prohlásil Krčmář.

Myslel tím třeba 39. místo ve sprintu, 27. příčku ze stíhačky a jen o čtyři pozice lepší umístění ve vytrvalostním závodu. Chtěl zkrátka víc.

Poslední kola jsou každopádně jeho. A v Novém Městě tomu dal razítko. "Když se všechno spojí, jsem rád, že to v sobě mám a nezapomněl jsem to. Na každém postu jsem dostával hlášení, máme tu z týmu dost lidí. Říkali mi, že se posouvám dopředu, tak jsem to zkusil."

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Poklonu vysekl prvnímu Johannesi Böovi, na kterého ztratil téměř minutu a čtvrt. "Ta ztráta je drsná. Co zase předvedl Johannes, to je neuvěřitelný. Dnes se sešlo všechno, i lyže," byl rád Moravec za dvě nuly.

Přičemž desátá rána, resp. pátá vestoje, byla takříkajíc o fous. "To byl obrovskej kalibr," doplnil.

Jen ti diváci... I když, hlouček fanoušků se k plotu Vysočina Arény přece jen dostal. Slyšet byl až na stadion a biatlonisté o nich moc dobře věděli.

"Zaregistroval jsem je a patří jim obrovský díky. Chovají se velice slušně. Ze závodu moc nevidí, ale podpoří a já smekám. Na dálku jim děkuju a věřím, že příští rok si to užijeme společně," pozval Krčmář do Nového Města i na rok 2021, kdy se v Česku opět pojede Světový pohár.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články