Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Davidová po Oberhofu zvolnila a čas trávila u koní. Chci se v Novém Městě hlavně cítit dobře, říká

Největší pozornost v reprezentačním týmu bude na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě upřena na Markétu Davidovou. Česká biatlonová jednička posledních sezon si konkrétní cíle nedává a těší se na bouřlivou kulisu, kterou umí diváci ve Vysočina areně vytvořit. Přímé přenosy ze SP sledujte od čtvrtka na ČT sport a ČT sport Plus, podrobné zpravodajství i na webu ctsport.cz.

Na únorovém mistrovství světa v Oberhofu skončila Davidová pátá v závodě s hromadným startem a šestá ve sprintu. Za nějakou známku formy a náznak toho, jak by mohla v Novém Městě dopadnout, to ale šestadvacetiletá závodnice nepovažuje.

"Každý závod je jiný, vždy se začíná od nuly a to, jak jsem závodila naposledy, nic neříká o tom, jak dopadnu teď. Chci tady dobře zastřílet a mít dobrý pocit z běhu, z hlediska umístění konkrétní nebudu," uvedla.

Z dějiště MS v Oberhofu se Davidová vrátila minulý týden lehce nachlazená, zásadní vliv na přípravu to ale nemělo.

"Spíš mi to dalo signál, abych zvolnila a odpočinula si. Byla jsem u koní, trávila čas s rodinou a taky trénovala. Víc jsem toho nestihla," popsala náplň uplynulých sedmi dní.

Na posledním pohárovém závodě v Novém Městě na Moravě v roce 2020 skončila Davidová ve sprintu na skvělém třetím místě. "Já už si ani nepamatuju, jak to probíhalo, jen si matně vybavuju, že pršelo, nebo bylo hodně mokro," lovila v paměti.

Na co si ale vzpomněla hned, byly prázdné tribuny, neboť závody se konaly bez diváků kvůli začínající pandemii koronaviru.

"Byl to první závod bez diváků v nejisté době a nikdo nevěděl, co nás v dalších týdnech čeká," připomněla tehdejší ponurou atmosféru.

Tribuny nyní budou plné a diváci poženou české barvy nejen na stadionu, ale i podél tratí. "Je tady nový tunel a pozměněné tratě, vím, že tu bude pořádně hlasito. Bouřlivou atmosféru čekám hlavně na stadionu. Tribuny jsou relativně blízko střelnice a bude to určitě bláznivé," řekla Davidová.

Mezi fanoušky budou i její nejbližší a pár kamarádů. Držet palce přímo na místě jí bude i dlouholetá kamarádka Eva Puskarčíková.

Ta už ukončila kariéru, ale v sobotu převezme společně s Gabrielou Soukalovou, Veronikou Vítkovou a Jitkou Landovou dodatečně bronzové medaile ze štafety na olympijských hrách v Soči 2014.

"Snad to půjde skloubit s mými závody, abych se mohla na ceremoniál podívat. Eva mi už psala, těším se, až ji uvidím. Ona už má všechno naplánované," dodala Davidová.

První závod ji a další biatlonistky čeká v pátek, kdy je na programu sprint. Přímé přenosy sledujte na ČT sport.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články