Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do Nového Města v plné síle. V biatlonové nominaci figuruje i Jislová

Minimum změn. Biatlonová reprezentace se v domácím prostředí představí téměř ve stejném složení jako na nedávném světovém šampionátu v Oberhofu. Jedinou výjimku tvoří absence Elišky Václavíkové, která startuje na IBU Cupu v kanadském Canmore. Přímé přenosy ze závodů SP v Novém Městě na Moravě nabídne od čtvrtka do neděle ČT sport a ČT sport Plus.

"Nastal souběh Světového poháru, IBU Cupu a mistrovství světa juniorů. Potřebujeme mít pokryté všechny tři akce, i na IBU Cupu bojujeme o kvóty," uvedl sportovní ředitel Českého svazu biatlonu Ondřej Rybář na svazovém webu.

V nominaci do Nového Města na Moravě je i zkušená Jessica Jislová, její start je ale kvůli vleklým zdravotním problémům nejistý.

Delší dobu už se potýká s poraněním svalu v oblasti žeber, což ji výrazně limituje při dýchání. "Když jsem se s ní bavil, tak jsem ji malinko připravoval i na variantu, že se tohle může bohužel táhnout dlouho a ať se připraví na to, že by mohla dobře závodit až ve Švédsku či Norsku," uvedl už během šampionátu v Oberhofu fyzioterapeut Roman Karpíšek s výhledem na závěrečné závody v Östersundu a Oslu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítková s Puskarčíkovou se na dodatečný bronz těší, ale zároveň mají smíšené pocity

Hlavní pozornost bude v Novém Městě upřena na Markétu Davidovou a Michala Krčmáře. "Je to těžké, protože vrchol sezony je vždycky jenom jeden. Ale pokud měl někdo dobrou formu na mistrovství světa a neonemocní, tak by na tom mohl být dobře. Samozřejmě ti, kteří absolvovali na mistrovství světa kompletní program, se mohou potýkat s únavou," uvedl Rybář pro svazový web.

Na blížícím se mistrovství světa juniorů bude chybět ze zdravotních důvodů zlatá z Univerziády Tereza Jandová. V Kazachstánu, v nově zbudovaném areálu v Ščučinsku, se bude závodit od 4. do 12. března.

Nominace české reprezentace:

Muži: Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík.

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Tereza Voborníková.

Program Světového poháru v Novém Městě na Moravě:

Čtvrtek 2. března:

16:10 – sprint mužů

Pátek 3. března:

16:10 – sprint žen

Sobota 4. března:

13:50 – stíhací závod mužů

15:45 – stíhací závod žen

Neděle 5. března:

11:30 – smíšená štafeta

15:15 – smíšená štafeta dvojic

Zdroj
ČTK, biatlon.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články