Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mirotič řádil a Barcelona nakračuje do čtvrtfinále vítězně

Zásluhou vydařeného vstupu do druhého poločasu si basketbalisté Barcelony připsali v prvním kole čtvrtfinále španělské ACB ligy výhru 84:74. Hnacím ponohem domácích byl proti Valencii sedmadvacetibodový Nikola Mirotič. Neztatili se ani Tomáš Satoranský a Jan Veselý, kteří oba nastříleli dvouciferné číslo. Druhý čtvrtfinálový duel můžete sledovat v pátek od 21:00 v přímém přenosu na ČT sport Plus.

Nikola Mirotič svými 27 body dotáhl Barcelonu k prvnímu čtvrtfinálovému bodu
zdroj: FB FC Barcelona

Barcelona vstupovala do úvodního kola play-off ACB ligy z pozice lídra základní části. Svoji roli favorita však před nabuzenou Valencií potvrdila až v úvodu třetí desetiminutovky. První poločas totiž potvrzoval, jak vyrovnaná španělská liga opravdu dokáže být.

Domácí sice bodově táhl Nikola Mirotič, který proměnil pět trojek ze šesti pokusů a s celkovými 19 body byl po dvaceti minutách nejlepším střelcem na hřišti. Hostující duo Jones s Harperem však stále drželi Valencii na dostřel (40:37 v poločase).

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona začala čtvrtfinále s Valencií vítězně

Nástup katalánského celku do třetí čtvrtiny si však osmý tým základní části již nepohlídal. K rozjetému Mirotičovi se připojili oba čeští reprezentanti a Barcelona se tak odtrhla na čtrnáctibodový rozdíl. A svůj náskok si v závěrečné desetiminutovce za podpory domácí kulisy snadno pohlídala.

Barcelona po nevydařeném finálovém turnaji Euroligy navázala na vítěznou vlnu v domácí nejvyšší soutěži a protáhla svoji sérii na devět vyhraných zápasů v řadě. Ve čtvrtfinálovém vítězství 84:74 nad Valencíí se Tomáš Satoranský blýskl 14 body a 7 asistencemi. Jan Veselý znovu dominoval pod košem a k 10 bodům přidal 6 doskoků.

Odvetné utkání mají týmy na programu v pátek 2. června. Duel vysílá od 21 hodin živě ČT sport Plus.

Čtvrtfinále ACB ligy:

FC Barcelona – Valencia 84:74 (18:16, 22:21, 29:18,  15:19)
Nejlepší střelci: Mirotič 27, Satoranský a Kurič oba po 14, Veselý 10 – Jones 18, Harper 15, Alexander 9

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články