Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barcelona udržela prvenství ACB ligy a ve čtvrtfinále vyzve Valencii

Po nezdaru v euroligovém Final Four si basketbalisté Barcelony spravili chuť v domácí ACB lize. V posledním kole základní části porazili 86:57 Murcii a potvrdili tak domácí neporazitelnost. Na celkově 29. výhře se podílel 14 body a šesti doskoky Jan Veselý, Tomáš Satoranský přidal čtyři body a tři asistence. Třetí Čech středečního utkání David Jelínek zaznamenal v dresu Murcie čtyři body a čtyři doskoky. Barcelona do play-off nastoupí koncem května z první pozice proti Valencii. Přímé přenosy můžete sledovat na ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý dal Murcii 14 bodů, Barcelona půjde do play-off z 1. místa

Vedoucí celek ACB ligy naskočil do posledního utkání základní části domácí soutěže proti hostující Murcii v rázném tempu. Už po úvodní desetiminutovce si vybudovali hráči katalánského týmu zásluhou desetibodového Jana Veselého dvouciferné vedení 25:13. A to si i přes tlak a zónovou obranu soupeřů udrželi do konce prvního poločasu.

Třetí čtvrtinu se sice hostujícím dařilo se čtvrtým klubem letošní Euroligy držet krok, rychlý pohyb míče a snadné zakončení Barceloně však přinášelo ovoce. Tomáš Satoranský za 20 minut stihl přihrát na tři parádní koše a sám přispěl čtyřmi body. Pivotman Jan Veselý se se čtrnácti body stal druhým nejlepším hráčem večera.

Paralelně se o poslední místo v play-off hrálo na půdě Valencie. Ta však vyrovaný duel s Breoganem nezvládla a padla těsným rozdílem 77:80. Murcia, za kterou odehrál téměř dvacet minut i David Jelínek, však šanci na postup do čtvrtfinále nevyužila. Barcelona zůstala na domácí palubovce stoprocentní a výhrou 86:57 si pojistila prvenství v základní části.

Koncem května v prvním kole vyřazovací části tak vyzve právě soupeře z Valencie, jenž se udržel o jednu pozici před Murcií. Přímé přenosy play-off ACB ligy můžete i nadále sledovat v živém vysílání ČT sport a ČT sport Plus.

FC Barcelona – Murcia 86:57 (25:13, 18:11, 21:18, 24:13)

Nejlepší střelci: Sanli 15, Veselý 14, Jokubaitis a Mirotič po 11 – McFadden 14, Radovič 9, Chiozza 7

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články