Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Univerzitní liga ledního hokeje 2024/2025

KP Brno podlehlo na domácí palubovce španělskému Ferrolu

EuroCup basketbalistek pokračuje druhými zápasy. Po úvodním vítězství v soutěži na Azorách KP Brno doma zaváhalo, podlehlo španělskému Ferrolu 59:73. Další český účastník Chomutov bojuje v Lyonu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy utkání KP Brno – Ferrol

Brňankám patřil úvod, zásluhou přesné střelby a rychlých protiútoků si vytvořily až sedmibodový náskok, který ale soupeř brzy stáhl. Od druhého poločasu se misky vah začaly posouvat na stranu týmu, který do soutěže postoupil z kvalifikace a jehož oporami byly irská reprezentantka Claire Meliaová a další pivotka Gala Mestresová. Rozdíl byl ale dlouho maximálně pětibodový.

V závěru duelu se odehrála bitva o každý míč, ale domácím hráčkám chyběla větší přesnost v zakončení. Tři minuty před koncem vedly Jihoevropanky o 10 bodů a vedení už uhájily. V dresu španělského týmu se představila i česká basketbalistka Julie Pospíšilová, za 26 minut hry se střelecky neprosadila, ale zaznamenala osm doskoků a čtyři asistence.

"Špatně jsme doskakovaly, na konci jsme měly zbytečné ztráty," zhodnotila třináctibodová Karolína Šotolová. Stejně úspěšná byla také Petra Malíková. Vůbec nejlepší střelkyní Brňanek byla Anežka Kopecká s 15 body.

"Zradila nás tříbodová střelba. Největší problém nejen našeho týmu, ale všech v české lize, je, že neumíme měnit tempo hry," popsala minusy po prohře trenérka KP Brno Marcela Krämer.

Výsledky 2. kola EuroCupu basketbalistek

KP Tany Brno – BAXI Ferrol 59:73 (20:18, 35:36, 46:53)

Nejvíce bodů: A. Kopecká 15, Šotolová a Malíková po 13 – Meliaová 21, Mestresová 19, Collinsová 8.

20:00 ASVEL Lyon – Chomutov

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články