Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Hráčky KP Brno vezou z Azorů první výhru v Evropském poháru

Basketbalistky KP Tany Brno vstoupily do Evropského poháru FIBA na Azorských ostrovech vítězně. Místní tým Sportiva s českou posilou Pamelou Effangovou porazil po obratu ve druhém poločase 73:63 a připsal si první výhru do tabulky skupiny J. Dalšími soupeři brněnského celku budou Galatasaray Istanbul a španělský Ferrol, za který nastupuje česká reprezentantka Julie Pospíšilová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Sportiva – KP Tany Brno

Domácí vstoupily do zápasu lépe a svěřenkyně Marcely Krämer takřka celý první poločas jen marně dotahovaly. Jeho koncovka ale českému týmu vyšla lépe a osmibodovou šňůrou se poprvé v utkání dostal do vedení. Po přestávce už Brňanky náskok nepustily, soupeřkám odskočily až na 18 bodů a v závěru si výhru pohlídaly.

Královopolský klub táhla Petra Malíková, která zapsala double double za 22 bodů a deset doskoků. Anežka Kopecká přidala 15 bodů, Dominika Hynková nasbírala 13 bodů, sedm doskoků a šest asistencí.

V domácím týmu byly nejlepšími střelkyněmi dvanáctibodové Monique Soaresová a Teresa Mbomiová Adaová, jež se blýskla i 13 doskoky. Effangová zapsala devět bodů.

V základní části druhé nejvyšší klubové soutěže po Evropské lize je 48 týmů rozděleno do dvanácti čtyřčlenných skupin. Do play-off postoupí vždy dva celky a další čtyři z třetích míst. K nim se ještě připojí i čtyři nejslabší týmy z Evropské ligy.

Sportiva –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ KP Tany Brno 63:73 (21:15, 37:42, 48:58)

Nejvíce bodů: Mbomiová Adaová a Soaresová po 12, Serralheirová 11 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Malíková 22, Kopecká 15, Hynková 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články