Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v dráhové cyklistice 2024

Šelmy Brno i Ostrava nepřešly přes předkolo Vyzývacího poháru

Příliš brzký konec. Mistrovské Šelmy Brno i Ostrava vypadly v předkole Vyzývacího poháru volejbalistek. Ani jeden z českých týmů nestačil na rumunské soupeřky, vyřadily je Lugoj a Targoviste. Odvetné zápasy dopadly stejným skóre jako úvodní duely, Šelmy prohrály na palubovce Lugoje 0:3, Ostrava podlehla doma Targoviste 1:3. Právě Targoviste bude v dalším kole soupeřem pražského Olympu.

Šelmy Brno
zdroj: volejbalbrno.cz

Šelmy se s pohárovou Evropu rozloučily hladkou porážkou. V Rumunsku uhrály jen 13, 19 a 13 bodů. Prosazovala se pouze jejich brazilská smečařka Jéssica Silvaová, která zaznamenala deset bodů. Ostatní hráčky jihomoravského týmu jich neměly ani pět. Lugoj se může těšit na další kolo, v němž ho čeká Székesfehérvár.

Ostravanky, které v minulém extraligovém ročníku obsadily pátou příčku, proti Targoviste vybojovaly první set v koncovce poměrem 28:26. Vzápětí se jim ale ve druhé sadě přestalo dařit a uhrály jen třináct bodů. V boji o postup si tak už nemohly dovolit žádné zaváhání.

Ve třetím setu se Ostravanky z hrozivé ztráty 11:18 přiblížily na jediný bod do stavu 20:21, ale koncovka patřila rumunskému celku. Targoviste tím rozhodlo o svém setrvání v Challenge Cupu a potvrdilo to výhrou 25:20 ve čtvrté sadě. Ostravské volejbalistky může v další fázi pomstít Olymp.

Výsledky odvet předkola Vyzývacího poháru volejbalistek

Ostrava – Targoviste (Rum.) 1:3 (26, -13, -22, -20)

Nejvíce bodů: Štrbová 17, Jasečková 10, Hadačková a Kojdová po 9 – Owokoniranová 17, Taylorová 15, Schlegelová 12. První zápas 1:3, postupuje Targoviste.

Lugoj (Rum.) – Šelmy Brno 3:0 (13, 19, 13)

Nejvíce bodů: T. Miljevičová 10, Uriasová 9, Pirvová 7 – Silvaová 10, Benediktová 4, Straková 3. První zápas 3:0, postupuje Lugoj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články