Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Švédové ukončili nadvládu Kanady a vezou si zlato

Victoria - Zlato z mistrovství světa v curlingu si odvážejí Švédové, kteří porazili Kanadu na její domácí půdě 8:6. Ukončili tak nadvládu Severoameričanů z předchozích tří let a díky šestému triumfu se v historické tabulce dostali na druhé místo před Skotsko, které získalo ve Victorii bronz. Suverénně nejúspěšnějším týmem na šampionátech přesto zůstává Kanada s 34 tituly.

Švédští curleři
zdroj: The Canadian Press autor: Jonathan Hayward

Čeští reprezentanti skončili na turnaji osmí a nepovedlo se jim vybojovat přímý postup na olympijské hry v Soči. O první účast na olympiádě budou bojovat v prosincové dodatečné kvalifikaci v německém Füssenu.

Úřadující evropské šampiony Švédy dovedl k vítězství skip Niklas Edin, který má ve sbírce i evropské zlato z roku 2009, ale na světovém šampionátu stanul po dvou bronzech na úplném vrcholu poprvé. Jeho tým vedl ve finále celý zápas.

"Jsme rádi, že nám začátek tak vyšel," uvedl Edin. Švédsko po třetím endu vedlo 4:1. "Nehráli jsme nijak hrozně, šlo nám to, i když led byl trochu jiný. Jsme druzí, v pořádku," prohlásil kanadský skip Brad Jacobs.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články