Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Čeští curleři překvapili kanadské favority, na Dány ale nestačili

Victoria (Kanada) - Čeští curleři se na mistrovství světa ve Victorii postarali o velké překvapení, když v šestém kole připravili o neporazitelnost domácí Kanaďany. Tým skipa Jiřího Snítila zvítězil nad obhájci titulu 6:4. V dalším utkání na svůj výkon však navázat nedokázali a podlehli Dánsku 5:6. Po sedmi kolech tak mají na kontě tři výhry a čtyři porážky a dělí se o sedmé místo. 

Skip českého týmu Jiří Snítil
zdroj: ČTK/AP

Kanada dosud jako jediná na turnaji neprohrála, změnil to až zápas s českým týmem. Přitom začátek domácím curlerům vyšel, čtyřiatřicetinásobní mistři světa vedli 3:1. "Pak jako by někdo hodil zatím suverénním Kanaďanům do soukolí trochu písku. Nejprve srovnáváme, a pak jdeme dokonce do vedení," napsal předseda svazu Karel Kubeška na webu curling.cz.

V závěrečném desátém endu pak už Češi udrželi vedení 6:4. "Historicky porážíme Kanadu a náš tým sklízí zasloužené ovace publika. Češi zejména ve druhé polovině zápasu hráli lépe," dodal Kubeška.

Proti Dánsku týmu skipa Jiřího Snítila nevyšel pátý end, v němž Dánové získali čtyři body. Češi už vyrovnat nedokázali, i když bojovali až do konce. "Věříme, že Stjerne mine nebo bude chybovat. Jeden z našich kamenů ale letí z kruhů a je po utkání, výsledek 5:6," popsal závěr zápasu předseda svazu Karel Kubeška. 

Na šampionátu usiluje dvanáctka mužstev o účast na olympijských hrách v příštím roce v Soči, Češi potřebují skončit do pátého místa. Start na OH mají nejspíš jistý Kanada, Švédsko, Norsko a Velká Británie díky skotskému týmu, o zbylá tři postupová místa bojují čeští reprezentanti s Dánskem, Švýcarskem, USA a Čínou.

Výsledky MS v curlingu mužů

6. kolo: ČR - Kanada 6:4, Švédsko - Švýcarsko 9:8, Finsko - Rusko 6:7, Čína - Norsko 4:5.

Průběžné pořadí po neúplném 6. kole: 1. Kanada a Švédsko 5 výher/1 porážka, 3. Skotsko 4/1, 4. Čína a Norsko 4/2, 6. Dánsko 3/2, 7. ČR 3/3, 8. Švýcarsko 2/4, 9. Japonsko a USA 1/4, 11. Finsko a Rusko 1/5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články