Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Poprvé v historii bude český volejbal hostit finálový turnaj Grand Prix

Praha – Na domácí půdě sehrají české volejbalistky finálový turnaj druhé divize Grand Prix. Reprezentace na něm bude mít své místo jisté, zatím však ještě není jisté, zdali se uskuteční v Brně, Liberci či Ostravě. Vítěz jedenáctičlenné soutěže může postoupit do nejvyšší divize.

Radost českých volejbalistek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V roce 2017 se opět zvýší počet účastníků Grand Prix, a to o čtyři na 32 družstev. Ve druhé divizi jich bude hrát dvanáct oproti dosavadním osmi, kalendář zatím nebyl zveřejněn. Závěrečný čtyřčlenný turnaj se v ČR uskuteční od 28. do 30. července.

"Jsme velice potěšeni, že můžeme v České republice organizovat tak prestižní volejbalovou akci. Uděláme vše pro to, aby to byl skvělý turnaj," řekl předseda domácího svazu Zdeněk Haník.

České reprezentantky se v elitní soutěži představí popáté v řadě. V roce 2013 startovalo v GP dvacet týmů a ještě nebyly rozděleny do divizí. O rok později hrálo už 28 družstev ve třech úrovních.

V roce 2015 české volejbalistky dosáhly zatím nejlepšího výsledku, když se dostaly do Final Four druhé divize a obsadily třetí místo. Loni jim postup unikl. První i druhá divize se budou hrát na devíti turnajích po čtyřech týmech, výsledky všech skupin se zobrazí do společné tabulky.

Spolu s ČR jsou ve "dvojce" Argentina, Bulharsko, Chorvatsko, Kanada, Německo, Kazachstán, Keňa, Korea, Peru, Polsko a Portoriko. Česká republika zatím v rámci Grand Prix pořádala jeden z turnajů základní části, letos v Olomouci a předloni v Brně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články