Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistům Dukly se po prohře ve Finsku vzdálila Liga mistrů

Kokkola (Finsko) - Volejbalisté Dukly Liberec prohráli ve Finsku první zápas kvalifikace o Ligu mistrů s týmem Tiikerit Kokkola 0:3. Pokud by Severočeši zvítězili doma 3:0 nebo 3:1, museli by k postupu mezi evropskou elitu zvládnout i zlatý set. Vítěz dvojutkání půjde do skupiny LM k velkoklubům italské Civitanově, polskému Rzeszówu a Berlínu.

Liberecký tým stále postrádá blokaře Veselého a smečaře Kriška, kteří se zotavují ze zranění. S úzkým kádrem se český šampion trápí i v domácí extralize a ze šesti zápasů už tři prohrál. Krizi neprolomil ani tentokrát v boji o Ligu mistrů.

V chladné hokejové hale v Kokkole přitom liberečtí hráči dobře začali, vypracovali si výraznější náskok, ale koncovku nezvládli. Domácí při podání kanadského smečaře Hunta vývoj otočili a vyhráli první set 25:23. Dílčí neúspěch se na Dukle projevil, jasně ztratila druhou sadu 14:25 a po vyrovnaném průběhu i závěr zápasu.

Nekola: Jsme v půli cesty

"Dobře jsme začali, ale pak jsme ztratili šest bodů v řadě. To byl klíčový okamžik zápasu. Tiikerit pak začal hrát uvolněně, zatímco my cítili stále větší tlak. Jsme ale jen v půli cesty. V neděli musíme hrát mnohem líp, pro mě je všechno otevřené," řekl kouč Dukly Michal Nekola.

Lídr Tiikeritu Hunt nasbíral 13 bodů, stejně jako nejlepší hráč Liberce polský univerzál Patucha. Nedělní odveta pod Ještědem začne v 18:00. Vítěz dvojutkání postoupí do skupiny LM k velkoklubům italské Civitanově, polskému Rzeszówu a Berlínu.

Tiikerit Kokkola - Dukla Liberec 3:0 (23, 14, 21)

Rozhodčí: Herbik (Pol.), Kozlovová (Rus.). Čas: 80 min. Diváci: 1300.

Sestava a body Liberce: Patucha 13, Galabov 10, Staněk 8, Janouch, Správka 7, Leikep 6, libero Kopáček - Kunc, Kramár. Trenér: Nekola. Nejvíce bodů Kokkoly: Hunt 13, Ropponen a Herrera po 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články