Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Němci odmítli hrát s Číňany kvůli covidu a prohráli kontumačně

Z obav proti koronaviru, který se v minulých dnech šířil v týmu soupeře, odmítli proti Číně nastoupit němečtí volejbalisté v Lize národů. Mezinárodní federace FIVB německé obavy nesdílela a přiřkla asijskému mužstvu kontumační výhru 3:0.

Utkání Německo–Česko
zdroj: ČTK/PAP autor: MARCIN BIELECKI

Podle agentury SID bylo v sobotu po příletu do filipínského Quezon City pozitivně testováno na koronavirus 21 členů čínské výpravy včetně několika hráčů. Tamní úřady ale dnešní zápas čínskému týmu i bez kontrolních testů hrát povolily, na což Německo reagovalo snahou o sehrání zápasu v pozdějším termínu. Když FIVB nevyhověla, Němci z utkání odstoupili.

"Je pro nás nepochopitelné, že může FIVB nechat hrát zápas pět dnů po pozitivních PCR testech, aniž by se dalším PCR testováním postarala o bezpečnost všech zúčastněných," uvedli představitelé Německého volejbalového svazu. "Nemohl jsem přece hráče nutit, aby nastoupili proti potenciálně nakaženým soupeřům," dodal trenér Michal Winiarski.

Po kontumační porážce mají Němci na kontě tři výhry a tři prohry. V Lize národů hraje nejlepších 16 týmů světa na třech místech během šesti týdnů. Každé družstvo odehraje 12 zápasů, nejlepší osmička postoupí na finálový turnaj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články