Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kubala s Benešem jsou blízko účasti na olympiádě

Praha - Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš v opravách podlehli osmému nasazenému brazilskému páru Ricardo, Cunha 11:21 a 24:26 a obsadili tak na pražském turnaji Světového okruhu stejně jako loni sedmé místo. Jejich přemožitelé se utkají v nedělním finále s krajany Alisonem a Emanuelem, kteří mají šanci obhájit na prosluněné Štvanici zlato z loňska. Díky zisku 300 bodů z pražského turnaje si tak český pár s největší pravděpodobností zajistil start na olympijských hrách. Před štvanickým turnajem patřilo Benešovi s Kubalou v kvalifikačním pořadí 11. místo, přičemž ze světového žebříčku k 17. červnu postoupí na hry do Londýna šestnáct dvojic. 

Kubala s Benešem na štvanickém turnaji
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Když vidíme, jak hrají soupeři, budeme muset ještě zabrat a dobrá umístění ještě několikrát zopakovat," řekl Beneš na webu turnaje směrem k olympiádě. Na Štvanici stejně jako po každém utkání poděkoval divákům. "Vytvořili fantastickou atmosféru," vyzdvihl.

Po hladké prohře v první sadě měli Kubala s Benešem slibně nakročeno k vyrovnání. V druhém setu vedli 14:9, za stavu 20:17 pak měli tři setboly, ale Brazilci je odvrátili a v dramatické koncovce nakonec zvítězili. Cunha se na Štvanici postaral o vyřazení nejlepšího českého páru i loni, tehdy byl jeho partnerem Pedro.

"Tihle dva Brazilci jsou pověstní vynikající obranou a v první sadě nám nic nedovolili. Až v té druhé jsme se chytli na dvou balonech, podařilo se nám něco ubránit blokem i v poli a zápas jsme zdramatizovali," řekl Kubala Radiožurnálu. "Nicméně se potvrdilo, že jsme schopni hrát vyrovnaně s kýmkoli. A aspoň ve druhé sadě jsme nabídli divákům dobrou podívanou," doplnil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v plážovém volejbalu mužů 2012 Česko

Ricardo a Cunha pak vyhráli ještě dvakrát a jsou ve finále. V souboji o postup do něj vyřadili světové jedničky a olympijské vítěze Američany Rogerse s Dalhausserem 21:17 a 21:19. Loňští vítězové z Prahy Alison a Emanuel pak v třísetové brazilské bitvě předčili Pedra s Marciem Araujem. 

Pražský turnaj vyvrcholí v neděli, přímý přenos sledujte od 16:55 na ČT4 a našem webu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články