Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubala s Benešem skončí nejhůře sedmí, olympiáda by jim neměla uniknout

Praha - Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš sice dnes nejdříve prohráli s olympijskými vítězi z Pekingu, ale po vítězství nizozemským párem Boersma - Spijkers skončí na pražském turnaji Světového okruhu stejně jako loni nejhůře sedmí. S největší pravděpodobností si tak český pár definitivně zajistil účast na olympiádě. 

Český pár na Štvanici nejdříve prohrál s olympijskými vítězi z Pekingu Philem Dalhausserem a Toddem Rogersem z USA v třetím kole hladce 13:21 a 16:21 a musel do oprav. "Bylo tam pár světlých okamžiků, že jsme třeba něco ubránili v poli. Složili jsme to. Ale to je prostě málo. Oni nám pak vždycky ten těžce vydřený bod hnedka vzali, takže nebylo na čem se chytit," popisoval utkání proti favorizovaným Američanům Kubala.

V posledním utkání dne Beneš s Kubalou ale porazili Nizozemce Emiela Boersmu a Daana Spijkerse 21:17 a 21:18 a představí se fanouškům i v sobotu. Od 11:00 je čekají Brazilci Ricardo a Cunha, osmí nasazení.  "Jsme šťastní, že budeme nejhůře sedmí, ale před domácím publikem se chceme umístit ještě lépe. Velmi nám pomohli diváci," řekl po zápase Beneš. 

Turnaj už skončil pro Jana Dumka s Martinem Tichým. V opravách podlehli právě Ricardovi a Cunhovi 13:21, 15:21 a obsadili dělené 17. místo. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články