Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvalifikací na Štvanici čeští beachvolejbalisté neprošli

Praha - Kvalifikačním sítem turnaje Světového okruhu beachvolejbalistů v Praze neprošel žádný český pár. Na štvanickém písku ztroskotali i bývalý olympionik Martin Lébl s další dlouholetou oporou šestkové reprezentace Petrem Pláteníkem. V hlavní soutěži tak budou domácí barvy hájit tři dvojice.

Ilustrační fotografie
zdroj: EPA autor: FERNANDO BIZERRA

Při čtvrtém ročníku pražského turnaje nepřinesla kvalifikace štěstí domácím týmům ani tentokrát. Stejně jako loni, předloni a v roce 2008 si nikdo z nich účast v hlavní soutěži nevybojoval. Dnes se o to pokoušely čtyři páry a všechny vypadly už v prvním ze tří kol. Lébl s Pláteníkem, nováčci na světovém podniku v beachi, prohráli s Australany Mercerem a Slackem 17:21 a 18:21.

Až po třech setech padli na kurtech u Negrelliho viaduktu Martin David s Davidem Lencem proti páru z Itálie Tomatis, Martino. David Kufa s Ondřejem Přidalem i Ondřej Hromádko a Jindřich Weiss si zahráli na Štvanici pouze dva sety. Hlavní soutěž pro 32 týmů, z nichž osm vzejde z kvalifikace, začne ve čtvrtek v 9:00.

Co nejvíce bodů pro posílení olympijského místa pro Londýn se pokusí vybojovat Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří jsou v žebříčku zatím jedenáctí a na turnaji v Praze loni skončili sedmí. Ve čtvrtek se na špičkový volejbal mohou těšit i Jan Dumek s Martinem Tichým a díky divoké kartě také Robert Kufa a Jan Hadrava. Titul z loňska obhajují na turnaji Patria Direct Open s dotací 190 000 dolarů Brazilci Alison a Emanuel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články