Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Dlouhé čekání na úspěch v Lize mistrů ukončili volejbalisté Českých Budějovic

Konečně. Téměř pět let čekal český volejbal na výhru v Lize mistrů. Dočkal se v Istanbulu, kde České Budějovice porazily Fenerbahce 3:2. Český mistr sice prohrával už 1:2, ale ještě dokázal zápas otočit a v tie-breaku vyhrál 15:12.

"Jsem rád, že se hráči nelekli zvučného jména soupeře, který nás dle mého názoru trošku podcenil. Ve vyhraných setech jsme jen velmi málo chybovali a nepřestávali hrát odvážně," uvedl po utkání René Dvořák, trenér Budějovic, a doplnil: "Je to důležité vítězství pro nás, pro České Budějovice, i pro celý český volejbal."

Nejvíc bodů Jihostroje, devatenáct, zaznamenal univerzál Filip Křesťan. O jeden méně statistici napočítali smečaři Petru Michálkovi, který při mečbolu chytře míč jen postrčil do soupeřova bloku, od něhož se odrazil do autu.

Po třech setech to přitom s Budějovicemi nevypadalo dobře. Třetí sadu ztratili jasně, ale od začátku čtvrté začal na bloku Ondrovič a skvěle set rozjel Křesťan třemi body na podání. Český tým vedl až 13:6 a náskok už udržel.

I v tie-breaku šel výběr trenéra Reného Dvořáka do vedení. Jistě, až na jednu výjimku, ztrátoval, a po dvouhodinové bitvě se radoval z výhry. Jihostroj tak navázal na své vítězství v Lize mistrů z ledna 2015, kdy doma zdolal Innsbruck. Od té doby se českým celkům v elitní soutěži nedařilo a počítaly jen získané sety.

"Na rozdíl od extraligových zápasů jsme hráli celé utkání koncentrovaně a k tomu jsme dokázali soupeře ubránit, vyvést ho tak z rytmu a donutit k chybám," řekl kapitán Radek Mach, který uspěl na bloku třikrát. Pětkrát se zaskvěl Michálek. "Máme obrovskou radost a věříme, že nás vítězství nakopne do dalších zápasů," řekl Mach.

Doma České Budějovice přivítají za týden 12. prosince od 18:00 obhájce titulu z italské Civitanovy. Poté odcestují na zápas 19. prosince do italského Trentina. 

Fenerbahce Istanbul - České Budějovice 2:3 (-20, 21, 17, -21, -12)

Rozhodčí: Michličová (Pol.), Kutsulas (Řec.). Čas: 126 min. Diváci: 350.

Sestava a body Č. Budějovic: Michálek 19, Mach 5, Křesťan 19, Mečkarov 10, Todua 6, De Amo 4, libero Kryštof - Ondrovič 5, Fila, Šotola 5, Zmrhal. Trenér: Dvořák.

Nejvíce bodů Istanbulu: Ter Maat 22, Oliva 18, Karasu 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články