Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brom po letech přesedlal k volejbalistkám a chválí: Holky jsou pracovitější

Chtěl do toho říznout, tak do toho říznul. Petr Brom poprvé v kariéře přesedlal z mužského volejbalu na ženský a už pár měsíců je členem trenérského týmu v pražském Olympu. "Holky jsou poctivější," vysvětluje, proč sáhnul po změně a odešel z Ústí nad Labem.

Volejbalistky PVK Olymp Praha v akci
zdroj: ČT sport

Brom prošel jako hráč i trenér několika extraligovými týmy a dovedl své svěřence ke čtrnácti medailím, z toho k pěti titulům.

Po osmnácti letech v roli hlavního trenéra mužských celků ale loni změnil působiště. Nyní tak působí jako asistent trenéra Stanislava Mitáče v družstvu žen PVK Olymp Praha.

"Furt mám takový nějaký chlapský přístup k tréninku. Myslím, že holky na to zkrátka slyší a vědí, že to funguje," říká Brom.

Rozdíl vidí zejména ve větší pracovitosti a poctivosti volejbalistek. "Taky brblaj, ale víc vydrží. Dělá se s nimi zkrátka dobře," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Příběh: Petr Brom asistentem trenéra Olympu

Změnit musel i způsob cvičení a vedení tréninků vůbec. "U žen jsou tréninkové složky založeny na intenzitě. Já se potom snažím, když trénink vedu, o nějaké komplexnější cvičení."

Zásada číslo jedna: nekřičet. "To já nedělám," uklidňuje Brom. Snaží se spíše vysvětlovat. "A taky pomáhat dobrou radou. Myslím, že holky na to slyší," doplňuje.

Tréninky obvykle vede Mitáč, pokud je ale zaneprázdněn jinými pracovními povinnostmi, úkol přechází právě na Broma. "Jinak se Standovi snažím ze všech sil pomáhat."

Ambiciózní Olymp chce být na vrcholu a Brom by mu v tom rád pomohl. "Získali jsme stříbro v Českém poháru. Je to společné přání všech," říká.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články