Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hlavní je nesedět, ale makat naplno, věří blokař Safonov z Příbrami

V létě loňského roku se v příbramském klubu objevila nová tvář. Tamní volejbalisty doplnil ruský blokař Alexander Safonov. Po první sezoně hodnotí nové působiště jen pozitivně a věří, že mu současné angažmá v budoucnu třeba pomůže se dostat do minimálně podobně kvalitního týmu. "Důležité je pracovat naplno," říká.

Příbramští volejbalisté
zdroj: ČT sport

S volejbalem začal už v útlém věku a záhy se mu v něm začalo dařit. "Už za půl roku jsem se dostal do sestavy," vzpomíná.

"Začínal jsem na Ukrajině, ale pak jsem dostal nabídku z ruského Bělgorodu," dodává. Už v patnácti letech podepisoval profesionální smlouvu v klubu ruské ligy.

Postupně si vyzkoušel i angažmá v ruském Permu a východorumunském Galati. Do Bělgorodu se mezitím dvakrát vrátil.

"Tréninky v Rusku jsou těžké. Obvykle jsem se vracel domů až v devět večer. A tak to chodilo každý den," popisuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalový magazín

Čas měl prakticky jen na spánek. "V ruské nejvyšší soutěži musíš odletět na zápas, oddechnout si a potom tě čekají tréninky, zápas - a zase návrat domů," říká blokař Kocourů.

Na cestách tak byl třeba pět dní v týdnu.

"Když jsi mladý, musíš zkrátka tvrdě a poctivě pracovat. Nezáleží na tom, na jaké úrovni se pohybuješ. Ale je třeba dělat maximum pro to, aby ses ve svém oboru zlepšoval. Je opravdu jedno, v jakém jsi týmu, důležité je jít pořád dopředu."

V minulém roce zakotvil v Příbrami a je za to rád. Malá města se mu líbí, vyhledává je i kvůli většímu klidu než v metropolích.

"Je to tu příjemné, žije se mi tady dobře. V příbramském klubu jsem spokojený, trenér je výborný. Spoluhráči jsou moc milí, srdeční. Jsem rád, že je tu všechno opravdu na profesionální úrovni," pochvaluje si 212 cm vysoký obr.

Volejbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Volejbal má zkrátka v krvi. "Líbí se mi na něm, jak je rychlý," přidává osmadvacetiletý hráč.

Kam ho kariéra zavede dál, neřeší. "Život je totiž velice pestrý," říká.

"Mým cílem je vždycky pracovat naplno. A když mně nabídnou nějaké další angažmá v kvalitním klubu, budu jenom rád. Hlavní je makat naplno a pak se ti povede všechno, co chceš. Ale když budeš jenom sedět a koukat, nedosáhneš ničeho."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články