Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vraštil se Šimánkem dojeli na ME ve finále A čtvrtí

Na mistrovství Evropy ve veslování v maďarském Szegedu se ve finále A představil český dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem. Češi se od začátku drželi v blízkosti medailových pozic a v polovině závodu jim patřilo druhé místo. Nakonec se přes ně dostaly další dvě posádky. Šimánek s Vraštilem tak obsadili 4. místo. Zlato obhájili Švýcaři Jan Schäuble a Raphaël Ahumada Ireland. 

Je nám líto, video expirovalo.
Finále dvojskifu lehkých vah na ME s Vraštilem a Šimánkem

Favorizovaní obhájci potvrdili roli největších favoritů a finále ovládli s přehledem. Zbývajících pět lodí bojovalo o ostatní cenné kovy.

Vraštil se Šimánkem ještě v polovině po kilometru byli na druhé příčce, ale v závěru je předjeli Italové a Norové.

Za bronzem čeští veslaři připravující se na olympijské hry v Paříži zaostali zhruba o dvě a půl sekundy.

"Jirka měl týden před odjezdem střevní potíže a chvíli vypadalo, že sem ani nepojedeme. Není to totiž mistrovství republiky, kde můžeme startovat bez formy, a stejně vyhrajeme. Pokud nejste stoprocentní na akci, jakou je Evropa, tak si moc neškrtnete," uvedl Vraštil na webu pražské Dukly.

I proto byla aktuálně nejlepší česká posádka s výsledkem spokojena. "Jsme rádi, že jsme se z toho vyhrabali. Jedná se pro nás o dobrou výchozí pozici před dalšími závody, respektive olympijskými hrami," dodal Vraštil.

Semifinále absolvovala dvojka bez kormidelníka Dalibor Neděla, Tomáš Šišma a z pátého místa se do finále A nedostala.

V neděli se ve finále představí skifařka Alice Prokešová, skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová obhajující bronz, dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Radka Novotníková a dvojskif Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články