Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Trojice Čechů sahá s Leverkusenem po vendetě, rekordu i finále Evropské ligy

Trio českých reprezentantů má na dosah účast ve finále Evropské ligy. Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář budou totiž v dresu Leverkusenu hájit v odvetě semifinále Evropské ligy proti AS Řím náskok 2:0 z úvodního duelu na Stadio Olimpico. Přímý přenos sledujte od 20:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Fotbalisté Leverkusenu se radují z gólu v Římě
zdroj: REUTERS

Leverkusen je v tomto ročníku stále neporažen – celkově nenašel přemožitele už ve 48 soutěžních duelech v řadě. Již jistí němečtí šampioni tím vyrovnali 59 let starý evropský rekord Benfiky Lisabon a v odvetě EL ho mohou překonat.

"V průběhu celé sezony podáváme neuvěřitelně stabilní výkony. Teď máme velkou šanci na finále Evropské ligy, čeká nás důležité utkání a velká výzva. Pořád máme velké cíle," řekl trenér Xabi Alonso po nedělním bundesligovém vítězství 5:1 ve Frankfurtu, na kterém se podílel gólem Schick a třemi asistencemi uzdravený Hložek.

Bayer může oplatit AS Řím vyřazení ze semifinále minulého ročníku Evropské ligy. Schick před rokem svému týmu scházel kvůli zranění a ani před týdnem si proti bývalému klubu nezahrál, když stejně jako Hložek zůstal na lavičce.

Mezi třemi tyčemi Leverkusenu by se měl znovu objevit brankář Kovář, jenž ve druhé nejprestižnější soutěži starého kontinentu vynechal prozatím jen jediné střetnutí. V deseti zápasech navíc vychytal pět čistých kont.

Vítěz narazí ve finále na lepšího ze souboje Atalanta Bergamo – Olympique Marseille. Úvodní měření sil skončilo na jihu Francie 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články