Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vondroušová se loučí s Chicagem, podlehla Francouzce Cornetové

Česká tenistka Markéta Vondroušová vypadla ve čtvrtfinále turnaje v Chicagu. Francouzce Alizé Cornetové podlehla 6:2, 4:6 a 3:6. Mezi nejlepší čtyřku nepostoupila ani Tereza Martincová, která kvůli křečím musela zápas proti Švédce Peresonové vzdát. 

Markéta Vondroušová
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Pátá nasazená Vondroušová vstoupila do zápasu lépe, jasně získala první set a ve druhém vedla 4:2, ale Cornetová třemi gemy za sebou skóre obrátila a při podání Češky proměnila čtvrtý setbol.

V rozhodující sadě měla 40. hráčka světa Vondroušová v páté hře dva brejkboly, ale nevyužila je. Hned vzápětí turnajová devítka Cornetová, která je na žebříčku o 28 míst níž, prolomila soupeřčino podání a vedení udržela až do konce.

Rodačka ze Sokolova nevyrovnala svoje letošní maximum na okruhu WTA, kterým je lednové semifinále na Yarra Valley Classic. Na Australian Open i Roland Garros postoupila do osmifinále.

Martincová v prvním setu dvakrát přišla o podání, ale dokázala vyrovnat a v tie-breaku od stavu 3:4 získala čtyři body v řadě a tím i celou sadu. Po třetím gemu druhého setu si Petersonová nechala ošetřit rameno a vzápětí čistou hrou prolomila servis Martincové, což se jí pak povedlo ještě jednou.

Také ve třetí sadě získala jako první brejk Švédka, která je na žebříčku na 59. místě o jednu příčku před Martincovou. Vzápětí se Češka kvůli křečím nechala v průběhu čtvrtého gemu ošetřit přímo na kurtu, za což obdržela trestný bod. Ještě se pokusila vrátit, ale nakonec svoje čtvrté letošní čtvrtfinále po dvou a půl hodinách vzdala.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Čtvrtfinále:

Cornetová (9-Fr.) - Vondroušová (5-ČR) 2:6, 6:4, 6:3, Petersonová (Švéd.) - Martincová (ČR) 6:7 (4:7), 6:2, 4:1 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články