Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Plíšková narazí na McNallyovou, Kvitová se utká s Hercogovou

České tenistky na letošním US Open již po dnešním losu znají své soupeřky. Karolína Plíšková narazí na domácí Catherine McNallyovou, která se do turnaje dostala na divokou kartu. Barbora Krejčíková, vítězka letošního Rolland Garros, se při své premiéře na turnaji utká s hráčkou z kvalifikace. Petra Kvitová bude hrát se Slovinkou Hercogovou, Marii Bouzkovou čeká Naomi Ósakaová. 

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Susan Mullane

Stříbrná olympijská medailistka z Tokia Markéta Vondroušová narazí na hráčku z kvalifikace a dvaadvacátou nasazenou Karolínu Muchovou čeká Španělka Sara Sorribesová. Tereza Martincová zkusí zaskočit loňskou finalistku Bělorusku Viktorii Azarenkovou a Kateřina Siniaková bude hrát s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Jiří Veselý, jediný přímo kvalifikovaný český tenista v hlavní soutěži, se v 1. kole utká s bývalým finalistou turnaje Kevinem Andersonem. Jihoafričan si o titul zahrál v roce 2017.

Největší favorit turnaje Srb Novak Djokovič začne soutěž proti hráči z kvalifikace. První hráč světa se výhrou na US Open pokusí zkompletovat kalendářní Grand Slam a v semifinále by mohl narazit na Němce Alexandra Zvereva, s kterým prohrál v semifinále olympiády v Tokiu.

I v pavouku dvouhry žen je hlavní kandidátkou na titul první hráčka světa. Ve formě hrající Australanka Ashleigh Bartyová začne s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články