Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pořadatelé Australian Open chtějí místo karantény dvoutýdenní "bublinu"

Tenisté by mohli příští rok před Australian Open strávit dvoutýdenní karanténu po příjezdu do země v uzavřené "bublině", kde by měli lepší podmínky k tréninku než v přísném režimu oficiálních hotelů. Pořadatelé úvodního grandslamového turnaje jednají o úpravě podmínek s australskou vládou.

Před letošním ročníkem museli hráči, trenéři a všichni spolupracovníci strávit dva týdny v přísné hotelové karanténě.

Většina tenistů sice měla možnost při negativních testech denně na pět hodin pokoj opustit a trénovat na uzavřených kurtech, řada z nich se ale za celou dobu k tréninku nedostala.

"Ještě je dost času, ale momentálně plánujeme dvoutýdenní bublinu, v níž by se hráči mohli volně pohybovat mezi hotelem a kurty," řekl šéf Australian Open Craig Tiley v rozhovoru pro Nine Network.

"Byli by chránění, uzavření jen sami mezi sebou a z dosahu ostatních obyvatel," dodal. Po dvou týdnech by hráči mohli z bubliny vyjít a hrát před diváky.

Podle Tileyho nebudou hráči ochotní znovu projít stejnými karanténními podmínkami, které platily před letošním ročníkem, který byl kvůli koronaviru odložen na únor.

Pořadatelé by se chtěli vrátit k tradičnímu lednovému termínu, přestože ve státu Victoria platí další uzávěra a očkování v zemi postupuje jen pomalu.

Tiley ale doufá, že se do listopadu situace s vakcinací zlepší. "To by nám rozhodně pomohlo," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články