Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rock Master 2024

Od finále jsem raketu nedržela, oslavu si vychutnám za nás oba, prohlásila po příletu do Prahy Siniaková

Na krátkou dovolenou přiletěla domů do Česka olympijská vítězka ve smíšené čtyřhře Kateřina Siniaková. Na pražském letišti česká tenistka prohlásila, že triumf pod pěti kruhy v Paříži, jehož dosáhla společně s Tomášem Macháčem, jí dojde až později. Nyní se těší na čas strávený s rodinou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kateřila Siniaková přivezla do Prahy zlatou medaili

"Cítím se skvěle. Myslím si, že mi to dojde později. Je to nádherný pocit, mám obrovskou radost, že se mi to povedlo znovu. Jsem hrozně moc ráda, že jsem tentokrát přijela do Čech a strávím pár dní s rodinou. Určitě bude nějaká večeře, oslavička a aspoň čas strávený spolu," uvedla Siniaková.

Na olympiádě získala druhé zlato. Před třemi lety v Tokiu triumfovala po boku Barbory Krejčíkové. S ní letos vypadla ve čtvrtfinále. Siniaková a Macháč vybojovali jednu ze dvou dosavadních českých medailí v Paříži. Z francouzské metropole se Siniaková vrátila unavená.

"Únava je a vždycky byla, ale je to o to cennější. Dá se to přežít, když se vracíte s takovou nádherou," prohlásila osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové a poukázala na zlatou medaili, kterou měla pověšenou na krku. Na rozdíl od triumfu v Japonsku si tentokrát dopřeje krátké volno.

"Cítím to, program je náročný. Ať už před olympiádou, nebo teď, co bude. Od finále jsem raketu nedržela, takže je to lepší. Pár dní volna mi pomůže. Doufám, že pak budu připravená," přiznala devítinásobná grandslamová vítězka v deblu.

"Řez jsem udělala, zrušila jsem Kanadu. Tentokrát jsem se rozhodla, že tam hrát nechci. Do Cincinnati už ale pojedu. Bohužel je to krátké volno, ale aspoň ty dva dny," řekla Siniaková. Má v plánu navštívit Olympijský festival v Mostě. Triumf si vychutnává o to víc, že před třemi lety v Tokiu kvůli koronavirové pandemii nemohla s fanoušky osobně slavit.

"Možná i kvůli tomu jsem Kanadu zrušila. Minule jsem letěla rovnou tam a moc jsem si to neužila. Doufám, že tentokrát to bude příjemnější a trochu víc s fanoušky. Jsem za to ráda," konstatovala Siniaková. Podporu si náramně užívá. "Nádhera. Moc děkuju, že je tolik fanoušků a že nás sleduje tolik diváků a drží nám palce. Je to fakt příjemné. Když se vrátím, podporují a tleskají," konstatovala Siniaková, jež se od několika desítek lidí na letišti dočkala pokřiku "Děkujeme".

Zlato s Macháčem získali poté, co se před turnajem v osobním životě rozešli. "Skvěle jsme to zvládli. Nejdůležitější je komunikace, jsme profesionálové. Za mě bylo super, že jsme to z obou stran takhle v klidu dali," podotkla Siniaková. Se "zlatým" parťákem se ale domů nevrátila. "Oslavu si vychutnám za nás oba," uvedla s úsměvem jedna z nejlepších světových deblistek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články