Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rock Master 2024

Siniakovou přivítaly na Olympijském festivalu u jezera Most davy lidí

Olympijskou vítězku ve smíšené tenisové čtyřhře Kateřinu Siniakovou vítaly na Olympijském festivalu u jezera Most davy lidí. K areálu doplula na lodi, zástupy ji doprovázely až k hlavnímu pódiu. Část příchozích si přišla pro fotku či podpis. K pódiu dorazila většina dnešních návštěvníků festivalu, aby zlatou medailistku alespoň na chvíli zahlédli. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Davy lidí přivítaly na Olympijském festivalu Kateřinu Siniakovou

Siniaková vyhrála olympijský turnaj s Tomášem Macháčem. Premiérové zlato v disciplíně i pro českou výpravu v Paříži získali po finálové výhře nad čínskou dvojicí Čang Č'-čen, Wang Sin-jü 6:2, 5:7, 10:8. Dramatický duel dotáhli k triumfu za hodinu a 18 minut v pátek. Siniaková se stala olympijskou šampionkou podruhé, před třemi lety v Tokiu ovládla ženskou čtyřhru s Barborou Krejčíkovou.

"Jsem šťastná, tohle je neuvěřitelné," řekla po velkolepém přivítání Siniaková. "Cíl tam byl a je to neuvěřitelný zážitek a já jsem si to moc užila. Bylo to emocionální a všechno dohromady. Já tomu nemůžu uvěřit," řekla o triumfu tenistka se zlatou medailí na krku. Doplnila, že dvojici k vítězství nejvíc pomohla bojovnost. "Chtěli jsme tam nechat všechno a pak byla hrozně velká úleva, že se to povedlo," uvedla Siniaková.

Poukázala na to, že českých fanoušků bylo hodně také v Paříži. "Moc děkujeme, byli jste slyšet," vzkázala podporovatelům. Přes video z Montrealu, kde startuje na turnaji na okruhu ATP, pozdravil fanoušky také Macháč. "Věřím, že až se za měsíc vrátím z Ameriky, že to spolu ještě oslavíme," uvedl ve zdravici.

Siniaková si na rozdíl od něj užívá volno. Na turnaj do Cincinnati odletí až za pár dní. Ve volných chvílích se snaží sledovat program olympijských her. "Fandím všem. Bylo by skvělý, kdyby se objevila další medaile," řekla česká reprezentantka. "Jela jsem do Hradce (Králové) za rodiči, za babičkou, abych strávila ten čas i s nimi," popsala olympijská vítězka. "Mám tentokrát obrovskou radost, že jsem se mohla vrátit a trošku s nimi pokecat a strávit ten čas. Za mě to bylo příjemné a bylo vidět, že mají radost," dodala.

Český tenis díky ní a Macháčovi získal první olympijské zlato ve smíšené čtyřhře. Jediný cenný kov v této disciplíně dosud získali Radek Štěpánek a Lucie Hradecká, kteří vybojovali před osmi lety v Riu de Janeiro bronz.

Česká olympijská výprava v Paříži slavila dosud jen dvě medaile. O tu druhou se postarali šermíři. Bronzový tým kordistů ve složení Jakub Jurka, Martin Rubeš, Jiří Beran a Michal Čupr přivítaly o víkendu na festivalu rovněž stovky lidí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články