Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý válí v Dubaji, vyřadil i Bautistu a ve čtvrtfinále ho čeká Djokovič

Vynikající formu má na turnaji ATP v Dubaji tenista Jiří Veselý. Po Marinu Čiličovi totiž zdolal dalšího favorizovaného soupeře Roberta Bautistu a po vítězství 6:2, 6:4 vyzve ve čtvrtfinále světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Veselý oslňuje na kurtech v Dubaji, Zverev mlátil raketou

Osmadvacetiletý Veselý v Dubaji nejprve absolvoval dvoukolovou kvalifikaci a v 1. kole poté zaskočil bývalého vítěze US Open Čiliče z Chorvatska. Ve 2. kole nezastavil 123. hráče světa ani Bautista, který do Spojených arabských emirátů přiletěl ověnčen titulem z Dauhá z minulého týdne. Veselý nasázel světové patnáctce deset es, odvrátil jediný brejkbol, jemuž čelil, a Španěla po čtyřech předchozích nezdarech poprvé v kariéře porazil.

Ve čtvrtfinále naopak čeká Veselého soupeř, s nímž má aktivní bilanci. S jedním z nejlepších tenistů historie Djokovičem totiž odehrál jediné utkání a v roce 2016 ho senzačně na antuce v Monte Carlu zdolal.

Djokovič v Dubaji absolvuje opožděný vstup do sezony poté, co byl kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru vyhoštěn z Austrálie a nemohl obhajovat titul na Australian Open. Srb ve 2. kole porazil 6:3, 7:6 Rusa Karena Chačanova a udržel si naději na setrvání na prvním místě žebříčku. Nemusí mu však k tomu stačit ani triumf v Dubaji, pokud jeho pronásledovatel Daniil Medveděv z Ruska vyhraje tento týden turnaj v Acapulcu.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (ČR) - Bautista (8-Šp.) 6:2, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Chačanov (Rus.) 6:3, 7:6 (7:2), Berankis (Lit.) - Popyrin (Austr.) 6:4, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články