Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Medvěděv vykročil v Acapulcu za postem světové jedničky, Zverev byl z turnaje vyloučen

Daniil Medvěděv zahájil na turnaji v Acapulcu vítězně boj o místo světové jedničky. V úvodním kole porazil ruský tenista Benoita Paireho z Francie 6:3, 6:4, a pokud získá v Mexiku titul, sesadí z čela žebříčku Novaka Djokoviče. Naopak Alexander Zverev byl kvůli nesportovnímu chování z turnaje vyloučen. Olympijský vítěz z Tokia neudržel nervy na uzdě po prohře ve čtyřhře zaútočil na hlavního rozhodčího.

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv vykročil za postem světové jedničky, uspěl i Nadal

"Není snadné vrátit se po delší pauze a odpočinku. Jsem rád, že jsem vydržel bojovat až do konce, protože to byl velice houževnatý soupeř, a jsem rád, že jsem to zvládl," řekl Medvěděv, jenž rovněž hrál poprvé od finále v Melbourne.

Na místo světové jedničky zatím nemyslí. "Kdyby Novak tenhle týden nehrál, možná bych to měl v hlavě víc, protože by to bylo jen o mně a o tom, jak zahraju," uvedl.

Djokovič, který kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru přišel o možnost hrát v Austrálii, vstoupil do sezony až tento týden. Ani zisk šestého titulu v Dubaji mu ale nemusí k uhájení světového trůnu stačit.

Medvěděv bude jedničkou, pokud v Acapulcu vyhraje nebo pokud postoupí do finále a Djokovič v Dubaji trofej nezíská. Od roku 2004 se v čele pořadí ATP objevili vedle Djokoviče jen Nadal, Roger Federer a Andy Murray.

Hladký start má za sebou i Rafael Nadal, který v prvním zápase po triumfu na Australian Open, kde ve finále s Medvěděvem vybojoval rekordní 21. grandslamový titul, přehrál Američana Denise Kudlu 6:3, 6:2.

Pětatřicetiletý Nadal ztratil za celý zápas s Kudlou při svém podání jen čtyři fiftýny a v letošním roce si připsal už jedenáctou výhru v řadě.

"Je to pozitivní začátek, je dobré vyhrát ve dvou setech," konstatoval čtvrtý nasazený Španěl, jenž se ve vysoké vlhkosti snažil co nejvíce šetřit energií a zápas uzavřel vítězným forhendem za 77 minut.

Turnajová trojka Stefanos Tsitsipas naopak bojoval s Laslem Djerem více než dvě hodiny, než po dvou tie-breacích postoupil. Ze zdravotních důvodů nedohráli své zápasy Matteo Berrettini a John Millman.

Zatímco pátý nasazený Ital skrečoval duel s Tommym Paulem kvůli problémům s břišním svalem, Australan musel utkání s Marcusem Gironem vzdát kvůli zranění oka, do kterého se sám trefil míčkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev napadl rozhodčího a byl vyloučen z turnaje v Acapulcu

Čtyřiadvacetiletý Zverev se rozčílil po prohře v prvním kole čtyřhry, v níž spolu s brazilským spoluhráčem Marcelem Melem podlehl britsko-finské dvojici Lloyd Glasspool, Harri Heliövaara 2:6, 6:4, 6:10.

Raketou nejprve opakovaně udeřil do umpiru a jen těsně při tom minul nohy sudího, poté mu vulgárně nadával a přidal další ránu raketou.

Po diskvalifikaci z turnaje přijde Zverev i o start ve dvouhře, v níž si v pondělí po historickém nočním duelu vybojoval postup do 2. kola.

Zápas s Jensonem Brooksbym skončil až krátce před pátou hodinou ranní místního času, později se nikdy žádný zápas na okruhu ATP nedohrával. Nyní ale bez boje postoupí do čtvrtfinále jeho krajan Peter Gojowczyk.

Za agresivní výbuch čeká loňského šampiona z Acapulca s největší pravděpodobností ještě další trest. Jeho chování nyní bude řešit disciplinární komise ATP.

Ta se už od loňského října zabývá v rámci interního vyšetřování obviněním z domácího násilí, které proti německému tenistovi vznesla bývalá přítelkyně Olga Šarypovová.

Australský bouřlivák Nick Kyrgios dostal v roce 2019 za vzteklé řádění na turnaji v Cincinnati pokutu v celkové výši 113 tisíc dolarů, následně mu byl po interním vyšetřování udělen distanc na 16 týdnů s půlroční podmínkou a další pokuta 25 tisíc dolarů.

Zároveň mu bylo nařízeno během turnajů docházet k mentálnímu kouči a s terapií zaměřenou na zvládání chování musel pokračovat i v období mimo sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články