Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Krejčíkovou zastavila v Dauhá rozjetá Ostapenková, čtvrtfinále mine i Martincovou

Osmifinále turnaje WTA v Dauhá se stalo konečnou stanicí pro Barboru Krejčíkovou i Terezu Martincovou. Úřadující šampionka Roland Garros nestačila na Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska hrající ve skvělé formě a podlehla jí 3:6, 2:6. Druhou jmenovanou vyřadila po setech 1:6, 6:3, 3:6 světová desítka Ons Džabúrová z Tuniska.

Třetí hráčka světového žebříčku Krejčíková zdolala Ostapenkovou před měsícem ve 3. kole Australian Open, Lotyška ale od té doby vyhrála deset utkání z jedenácti. Šampionka z minulého týdne z Dubaje vzala druhé nasazené české tenistce pětkrát servis.

Šestadvacetiletá Krejčíková v Dauhá skončila stejně jako minulý týden v Dubaji už po druhém zápase. Na turnaji je ještě ve hře v deblu s tradiční parťačkou Kateřinou Siniakovou.

Martincová se dokázala do duelu proti favorizované Džabúrové vrátit po hladce prohraném prvním setu a po srovnání na 1:1 na tom byla v úvodu třetího dějství lépe. Rychlé vedení 2:0 ale proti soupeřce bouřlivě podporované místním publikem neudržela a po dalších dvou ztrátách podání a skvělém bekhendovém prohozu Džabúrové při mečbolu prohrála.

České hráčky tak letos nepotvrdily, že se jim Dauhá v posledních letech daří. Od roku 2015 turnaj ovládly Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a dvakrát Petra Kvitová, která byla navíc ještě jednou ve finále. Zraněná Kvitová vypadla tentokrát ve druhém kole, Siniaková v prvním.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - 3. kolo: Džabúrová (8-Tun.) - Martincová (ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Kontaveitová (4-Est.) - Mertensová (16-Belg.) 6:3, 0:6, 6:2, Ostapenková (15-Lot.) - Krejčíková (2-ČR) 6:3, 6:2, Gauffová (14-USA) - Badosaová (3-Šp.) 6:2, 6:3, Sabalenková (1-Běl.) - Teichmannová (Švýc.) 6:2, 6:1, Sakkariová (6-Řec.) - Pegulaová (9-USA) 6:4, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Mirzaová, Hradecká (Indie/ČR) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 7:6 (7:5), 4:3 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články