Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Utkání se Srby rozehrají Berdych s Troickým

Praha - Sedmý hráč světa Tomáš Berdych zahájí zápasem s Viktorem Troickým utkání českých tenistů ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Úvodní dvouhra na antuce v pražské O2 areně začne v pátek v 15 hodin, k druhému duelu nastoupí Radek Štěpánek proti Janku Tipsarevičovi. Rozhodl o tom dnešní los.

Berdych vítal, že hraje první. "Když to půjde podle plánu a splním roli favorita, tak by to mělo být pro Radka lepší. Bude větší tlak na Tipsareviče a může na něj vlítnout s prvním bodem v zádech," prohlásila česká jednička. "Los je formalita, počítají se uhrané body a je jedno v jakém pořadí, ale určitě se bude líp hrát s bodem a věřím, že ho Tom přinese do šatny a budeme se moci odrazit dál," řekl Štěpánek.

Do čtyřhry kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil Františka Čermáka a Lukáše Rosola, ale na kurt by měl v sobotu poslat Berdycha se Štěpánkem, kteří v Davisově poháru prohráli jediný debl z deseti. "Nominace se může změnit," přitakal Navrátil. Proti českému páru se postaví šestý deblista světa Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac, který se do sestavy Srbů dostal až před losem místo původně nominovaného Dušana Lajoviče.

Tenisté doufají v silnou podporu vyprodané haly pro 13 900 fanoušků. Tipsarevič kvůli domácímu prostředí Čechy favorizoval v poměru 60:40. "Fanoušci jsou vítr v zádech, když se nedaří. Pomáhají mi ze sebe dostávat víc," řekl Štěpánek.

Předloni Češi v semifinále Davisova poháru prohráli se Srby 2:3 a nyní touží po odvetě. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa ale tentokrát chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává.

Ve vzájemných zápasech s Troickým vede Berdych 2:1, ale na antuce se s 27. hráčem žebříčku ATP dosud neutkal. Loni vyhrál jasně na trávě v Halle. Štěpánek má se světovou osmičkou Tipsarevičem bilanci 1:2, přičemž výhru získal před třemi lety v Barceloně na antuce. "Může ho porazit i v Praze," věří Navrátil. Naposledy spolu oba soupeři hráli předloni v semifinále DC v Bělehradu a na rychlém povrchu nezískal Štěpánek ani set. "Každý zápas je otevřený a Radek je výborný hráč, který si po titulu v deblu v Miami hodně věří. Navíc jeho srdce bije pro národní tým a v Davisově poháru dokáže hrát výborně, ale já budu připraven," řekl Tipsarevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Prognóza Františka Pály

Nestresuje se, že při neúčasti Djokoviče leží tíha hlavně na jeho bedrech. "Je jedno, jestli jsem jedničkou nebo trojkou, důležité je, získat tři body," řekl Tipsarevič. Na připravenou antuku si už nestěžoval. "Nebude jako v Paříži na Roland Garros, protože se hraje v hale, ale podmínky jsou stejné pro všechny. Důležité je, že my hrajeme lépe a lépe," řekl sedmadvacetiletý hráč.

Páteční program:

Pátek od 15:00: Berdych (7. v žebříčku ATP) - Troicki (27.), Štěpánek (24.) - Tipsarevič (8.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články