Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štěpánek je připraven a do dvouhry nastoupí

Praha - Kapitán tenistů Jaroslav Navrátil počítá s Radkem Štěpánkem na pozici týmové dvojky hned od úvodních dvouher čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Jedničkou českého celku je sedmý hráč světa Tomáš Berdych. Na antuce pražské O2 areny jsou úvodní dvouhry na programu v pátek od 15:00. Čtvrteční los by měl pouze rozhodnout, zda začnou Berdych proti Viktoru Troickému, nebo Štěpánek proti aktuální světové osmičce Janku Tipsarevičovi.

"Budou hrát Berdych a Štěpánek. Radek je připraven stoprocentně se vším všudy a jsem velice rád. Nemůžeme podceňovat ani jeden bod a Radek má velkou šanci Tipsareviče porazit," řekl Navrátil k nominaci na dnešní tiskové konferenci.

Třiatřicetiletý Štěpánek přiletěl do Prahy z Miami, kde vyhrál čtyřhru, až v neděli odpoledne. Kapitán doufal, že se Štěpánek stihne včas zaklimatizovat, ale počítal raději i s možnou záložní variantou, že by v pátek nastoupil Lukáš Rosol. "Davis Cup je jedinečný a jsem připraven," hlásil Štěpánek po dnešním tréninku s Rosolem. Kvůli časovému posunu sice měl Štěpánek malou "krizi" v noci z pondělí na úterý, ale od té doby se cítí dobře. "Každým dnem se lepším," ujistil.

Tenisté předloni v semifinále Davisova poháru prohráli se Srby v Bělehradu 2:3. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa Djokovič ale tentokrát v týmu Srbů chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává. Ideálním scénářem pro český tým by bylo vedení 3:0 po čtyřhře jako v 1. kole proti Itálii, ale tentokrát čeká tenisty mnohem silnější soupeř. "Bylo by hezké si po sobotě sednout a oslavit tři body, ale musíme stát nohama pevně na zemi. Bude to těžší než předtím, proto jsem připraven na tři těžké a snad úspěšné zápasy," řekl Berdych.

Velkou podporu očekávají tenisté jako vždy od fanoušků. A pořadatelé chtějí pomoci vytvořit "Modré peklo", které bude tradičně řídit tenisový kotel. Každý fanoušek v hale si bude moci koupit speciální modrý daviscupový šátek. "Diváci jsou velká pomoc, dokážou mě víc vyhecovat a dohnat k lepšímu výkonu," řekl Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi zvolili po pěti letech opět antuku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články