Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Štěpánek by mohl začít jen jako náhradník

Praha – Čeští tenisté už trénují v Praze a připravují se na víkendový duel Davis Cupu proti Srbsku. V týmu nechybí tradiční opory Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Druhý z nich by však mohl - pro mnohé překvapivě - sledovat páteční dvouhry jen z lavičky, aby tak ušetřil síly na zbylé dny. 

Radek Štěpánek si vysloužil gratulaci od nehrajícího kapitána
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to jedna z variant," připustil pro deník Sport kapitán týmu Jaroslav Navrátil. A pro taktický tah, kdy by Navrátil šetřil třiatřicetiletého tenistu v pátečním zápase se srbskou jedničkou Jankem Tipsarevičem, mluví řada okolností.

Český tým obvykle spoléhá na dvojici Štěpánek – Berdych jak ve dvouhrách, tak i ve čtyřhře. Na pomalém antukovém povrchu se však zápasy mohou protáhnout na mnoho hodin a Navrátil by tak riskoval, že se česká daviscupová dvojka unaví pro zbylá utkání. Štěpánek navíc nemá se světovou osmičkou pozitivní vzájemnou bilanci a v případném duelu by rozhodně nebyl favoritem.

"S Tipsarevičem Radek opravdu nemá tak dobrou bilanci, ale nechci spekulovat," mírní dohady Navrátil. Není tomu ovšem tak dávno, co český kapitán sáhl k této taktické variantě. V roce 2009 ve čtvrtfinále s Argentinou nepostavil Štěpánka k páteční dvouhře s Juanem Martinem Del Potrem, v neděli pak za stavu 2:2 odpočatý Štěpánek rozhodl o výhře českého týmu v rozhodujícím zápase proti Juanu Monacovi.

Pro první den by tak Štěpánka mohl na kurtu nahradit 82. hráč žebříčku ATP Lukáš Rosol. Ten má v Davis Cupu zatím stoprocentní bilanci, když vyhrál dva ze dvou zápasů, ke kterým nastoupil. Pokaždé to však bylo již za rozhodnutého stavu

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články