Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Záhlavová-Strýcová podlehla Bouchardové, Šafářová si zahraje o čtvrtfinále

New York – Černý den českých tenistek na US Open dokonala Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála ve 3. kole se sedmou nasazenou Kanaďankou Eugenií Bouchardovou 2:6, 7:6 a 4:6. Poslední českou zástupkyní ve dvouhře žen zůstává Lucie Šafářová, která dnes bude hrát o postup do čtvrtfinále US Open s Číňankou Pcheng Šuaj. Na kurt Louise Armstronga jako třetí v pořadí vstoupí dnes také Tomáš Berdych a Rus Teimuraz Gabašvili, které čeká duel 3. kola.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Bouchardová celkem hladce vyhrála první set. Záhlavová-Strýcová se od začátku druhého setu zlepšila, střídala míče po lajnách, křížné údery s náběhy na síť a po houževnatém úsilí vybojovala sadu v tie-breaku. Ve třetím setu měla šanci za stavu 3:2, ale dva brejkboly nevyužila a zápas po dvouapůlhodinovém dramatu prohrála.

"Asi se mi bude vracet celý zápas. Byl docela fajn. Chyběl kousek k vítězství. Dala jsem do toho všechno. Mrzí mě to," řekla Záhlavová-Strýcová deníku Sport po utkání, které se hrálo za umělého osvětlení na centrkurtu. "Kurt je parádní, lidi byli skvělí, ale chtěla jsem vyhrát. Mohla jsem to hrát chytřeji," uvedla čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu.

S Bouchardovou se utkala potřetí a stejně jako loni v Ósace a letos v Norimberku odešla z kurtu poražena. Účast ve třetím kole je pro Záhlavovou-Strýcovou nejlepším výsledkem na závěrečném grandslamu sezonu. "Beru to jako úspěch. Vezmu si z něj pozitiva i negativa. Pojedu zase dál, budu se snažit posouvat a být zase o trošku lepší," řekla osmadvacetiletá tenistka.

Nevyzpytatelná Číňanka

Šafářová osmadvacetiletou Pcheng Šuaj porazila ve čtyřech z pěti dosavadních vzájemných zápasů, ale Číňanka na cestě do osmifinále vyřadila mimo jiné turnajovou čtyřku Agniezsku Radwaňskou z Polska.

Šestý nasazený Berdych bude po pětisetové bitvě se Slovákem Martinem Kližanem plnit roli favorita také proti devětadvacetiletému gruzínskému rodákovi Gabašvilimu. S tím se český tenista na okruhu utkal pouze před třemi lety na antuce v Bastadu, kdy hladce zvítězil.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Wawrinka (3-Švýc.) - Kavčič (Slovin.) bez boje, Kohlschreiber (22-Něm.) - Isner (13-USA) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), Robredo (16-Šp.) - Kyrgios (Austr.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo

Bouchardová (7-Kan.) - Záhlavová-Strýcová (30-ČR) 6:2, 6:7 (2:7), 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) - Raymondová, Lipsky (USA) 4:6, 6:3, 11:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články