Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych v pětisetové bitvě udolal Kližana

New York - Tomáš Berdych zvládl složité utkání se Slovákem Martinem Kližanem a postoupil na US Open do 3. kola. I svůj druhý zápas na turnaji absolvoval Berdych na centrkurtu ve Flushing Meadows a s Kližanem hrál skoro čtyři hodiny. Šestý nasazený nakonec zvítězil v pěti setech 6:3, 4:6, 6:2, 3:6 a 6:3.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

"Hrál jsem dobře, ale on předváděl taky skvělou hru," ocenil Berdych výkony svěřence českého trenéra Martina Damma. "V prvním kole si málem balil, ale otočil zápas a takové duely vás posílí. Neměl co ztratit, takže jsem rád, že mám doma další skalp."

Oba hráči dobře podávali a Kližan dokázal s tvrdě hrajícím Berdychem, který se opíral o přesný forhend, držet krok. "Po prohraném druhém setu jsem se musel povzbudit a jít do toho. Musel jsem makat," řekl Berdych. Čtvrtý set český tenista ztratil po dvojchybě při brejkbolu v osmé hře. Kližanovi se v té chvíli povedlo soupeře rozhodit, protože se na příjem postavil skoro až na druhou přijímací část kurtu.

K zisku rozhodující páté sady stačil Berdychovi jeden brejk ve čtvrté hře a duel vyhrál i za pomoci 57 vítězných míčů. "Byla to výzva a je dobré zvládnout pětiseťák, navíc v těžkých podmínkách. Zase nepříjemně foukalo, navíc se začínalo za dne a dohrávalo za umělého osvětlením, ale zvládl jsem to," řekl Berdych.

V boji o osmifinále českého tenistu čeká Rus Tejmuraz Gabašvili (62. v žebříčku ATP), kterého v jediném vzájemném utkání porazil. "Je to další soupeř, který dokáže hrát dobře a může proti mě hrát bez zábran. Je talentovaný. Já se musím připravit a soustředit se na svůj tenis," řekl Berdych, semifinalista US Open 2012.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (6-ČR) - Kližan (SR) 6:3, 4:6, 6:2, 3:6, 6:3, Thiem (Rak.) - Gulbis (11-Lot.) 4:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:3, Gabašvili - Kudrjavcev (oba Rus.) 6:1, 6:4, 7:6 (7:4).

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Wozniaccká (10-Dán.) - Petkovicová (18-Něm.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo

Dijasová, I-Fan Sü (Kaz.Čína) - Voráčová, Davisová (ČR/USA) 6:3, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články