Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Federer a Šarapovová se vypořádali s dělovými servisy a postupují

New York - Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Švýcar Roger Federer zkrotil dělový servis australského tenisty Sama Grothe a ve 2. kole US Open ho porazil třikrát 6:4. Nebezpečnou překážku má za sebou i Ruska Maria Šarapovová, Němku Sabine Lisickou zdolala ve 3. kole 6:2 a 6:4. Federera ve třetím kole čeká Španěl Marcel Granollers, Šarapovovou už v osmifinále čeká další nebezpečí v podobě Dánky Caroline Wozniacké.

Roger Federer na svém oblíbeném kurtu Arthura Ashe
zdroj: ČTK/AP

Federer znovu ukázal, jak má rád večerní zápasy. Na stadionu Arthura Ashe si připsal na konto 24. výhru v kariéře z 25 zápasů. Pětinásobný šampion US Open dokázal eliminovat podání létající rychlostí přes 220 a jednou i 235 km/h. "Už není takový rozdíl, jestli to letí 230 nebo 235. Když podání překročí 220, tak už je všechno rychlé a return někdy letí do hlediště, do půlky sítě a jindy do kurtu. Já míč trefoval čistě," řekl Švýcar.

Třiatřicetiletý Federer si vylepšil i bilanci proti Australanům na grandslamu na 18:1. Porazil ho jen Patrick Rafter při jeho debutu na Roland Garros v roce 1999.

Šarapovová v duelu s Lisickou vyhrála pět z posledních šesti her a oddechla si, že finalistku loňského Wimbledonu, která má mezi ženami nejtvrdší podání, porazila. "Je to nebezpečná a ošidná soupeřka. Na velkých turnajích se umí na favoritky vyhecovat, proto jsem se trochu bála," řekla Ruska.

Lisická dostala během utkání od hlavního rozhodčího Carlose Ramose varování. Důvodem mělo být koučování z hlediště. "Nevím, o co šlo. Ničeho jsem si nevšimla," bránila se Němka. "Jasně jsem to viděl," říkal jí sudí.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Federer (2-Švýc.) - Groth (Austr.) 6:4, 6:4, 6:4, M. Granollers (Šp.) - Karlovič (25-Chorv.) 7:6 (8:6), 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 3:6, 6:4.

Čtyřhra : 2. kolo::

Štěpánek, Paes (6-ČR/Ind.) - Veselý, Lu Yen-Hsun (ČR/Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Šarapovová (5-Rus.) - Lisická (26-Něm.) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková, Peya (2-ČR/Rak.) - Parraová, Marrero (Šp.) 6:3, 5:7, 11:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články