Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Cílem je Turnaj mistryň, říká po nečekaném konci na US Open Kvitová

New York – Tenistka Petra Kvitová věřila, že konečně i na závěrečném grandslamu sezony prorazí. Jenomže ani letos se na US Open daleko nedostala a vypadla ve třetím kole. Z New Yorku rychle odletí domů a doufá, že se i letos kvalifikuje na Turnaj mistryň, který se hraje poprvé v Singapuru.

"Čekala jsem letos od sebe v tomhle turnaji o trošku víc. Opravdu jsem chtěl dojít dál, než jsem tady dosud dokázala," říkala smutná Kvitová po nečekané porážce s běhavou srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou dvakrát 4:6. "To je tenis. Jednou jste nahoře a podruhé dole," řekla světová čtyřka Kvitová. "Člověk se musí ráno vzbudit a dál pracovat. A to já teď udělám."

Nejdále se Kvitová ve Flushing Meadows dostala do osmifinále (4. kola) v letech 2009 a 2012. To je ve srovnání se zbylými grandslamy málo – Wimbledon už dvakrát vyhrála a na French Open i na Australian Open byla v semifinále. "Nemyslela jsem na to, že se mi tady nedaří, chtěla jsem to změnit," opakovala Kvitová. Před třemi lety po prvním triumfu ve Wimbledonu dokonce na US Open vypadla v 1. kole. "To se letos nestalo, zvládla jsem to lépe, což není špatné, ale samozřejmě nemohu být spokojená. Jsem zklamaná."

V utkání s Kruničovou, až 145. hráčkou světa, která hraje teprve podruhé v hlavní soutěži grandslamu, byla Kvitová velkou favoritkou. "Samozřejmě ale o to je to těžší. Tenis se hodně vyrovnává a není lehký zápas. Ona neměla co ztratit, šla do toho naplno a povedlo se jí to. Hrála neuvěřitelný tenis," řekla Kvitová, která měla zavázaný stehenní sval. "Trochu jsem to cítila, ale neomezovalo mě to," uvedla.

Kvitová není jedinou favoritkou, která se s US Open už rozloučila. Před ní vypadly světová dvojka Rumunka Simona Halepová, pětka Agnieszka Radwaňská či devítka Anna Ivanovičová. "Na každém grandslamu se to letos stalo. Rozdíly mezi hráčkami se zmenšují a každá může porazit tenistky ze špičky, a proto je obtížnější se na vrcholu udržet. Tlak od ostatních je obrovský," řekla česká hráčka.

Tlak je podle Kvitové ale i dobrým znamením. "Bez něj by to nebylo ono a je to ukazatelem, že se vám daří. Jen je potřeba se s tím vyrovnat," řekla. Pro zbytek sezony má Kvitová dva cíle. Prvním je finále Fed Cupu v Praze proti Německu a druhým dostat se počtvrté za sebou na Turnaj mistryň, který při své premiéře v roce 2011 vyhrála. "Udělám cokoli, abych se kvalifikovala, což by znamenalo, že ukončím sezonu na vysoké úrovni," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články