Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Jde se dál, už to nevrátím, řekla Krejčíková po nečekaném vyřazení

Byla přesvědčená, že hrála lépe než v prvním kole, ale soupeřka zkrátka hrála lépe. To řekla wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková po svém vyřazení ve 2. kole US Open s rumunskou kvalifikantkou Gabrielou-Elenou Ruseovou ve dvou setech. Litovala, že se tentokrát nemohla opřít o silné stránky, a nyní chce uspět ve smíšené čtyřhře s Australanem Matthewem Ebdenem.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Stephanie Lecocq

"Myslím, že jsem hrála lépe než v prvním zápase. Hrála jsem solidně, měla pozitivní čísla a více winnerů než nevynucených chyb. Když jsem se ale podívala na čísla vedle, tak ona na tom byla ještě lépe. Tak to je, to je hra. Mrzí mě, že to nevyšlo a že jsem skončila ve 2. kole, i když je to lepší než vloni. Jede se dál. Už to nevrátím," řekla Krejčíková.

Turnajová osmička po ztrátě prvního setu vedla ve druhém 5:3. V dalších čtyřech gamech ale získala jen tři fiftýny a utkání prohrála. "Asi se to lámalo v půlce druhého setu, kdy jsem ji brejkla a poté jsme hrály dlouhý game na stav 5:3. Získávala jsem nějakou výhodu, ale ona pak dobře zaservírovala. Za stavu 5:4 jsem já nedopodávala. Servis mě tam nepodržel a pak mi to uteklo," uvedla Krejčíková.

Vnímala roli wimbledonské šampionky i fakt, že se na ni v této pozici chtějí soupeřky vytáhnout. Situace ale pro ni byla odlišná, než když v roce 2021 vyhrála Roland Garros. "Po Francii jsem hrála do konce sezony skoro každý turnaj a jela na vlně. Teď je to jiné. Po Wimbledonu jsem hrála Prahu, olympiádu, přecházela z trávy na antuku a z antuky na beton. Dala jsem si tam i víc volna, abych se dala do kupy. Cítila jsem, že jsem si dnes nebyla tak jistá, silné stránky mi nefungovaly. Na ní bylo naopak znát, že je to pro ni už pátý zápas (včetně kvalifikace) a byla rozehraná," líčila Krejčíková.

Celkově hodnotila letošní vystoupení na grandslamech smíšeně. Vedle triumfu ve Wimbledonu považovala za povedené i Australian Open a čtvrtfinálovou účast. Na Roland Garros ale po zranění vypadla v 1. kole a na US Open se dostala jen o krok dál. "Tady mě to hodně mrzí, jsem smutná a vadí mi to. Ráda bych to změnila, zahrála jinak, ale přišlo mi, že i když jsem bojovala, dotahovala a snažila se najít skulinku, kterou zápas otočím, nebylo mi dnes souzené zápas vyhrát," podotkla Krejčíková.

Zdravotně se přesto cítí v pořádku, což považuje za dobrý vklad do zbytku sezony. "Věřím, že maličkosti, které mám, zvládnu opravit. A sezonu bych si přála dojet na vysoké úrovni," uvedla světová osmička.

V New Yorku ji čeká ještě smíšená čtyřhra po boku Australana Ebdena. "Těším se na to, že si zahraju s novým parťákem. Doufám, že se nám bude dařit a že si naše hry sednou. Je to nová kapitola. Mix hraju ráda. Většinou je to o chlapovi, takže se těším, že mě někdo potáhne," uvedla s úsměvem Krejčíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články