Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Federer si poradil s Kohlschreiberem, ve čtvrtfinále vyzve Del Potra

New York - Švýcarský tenista Roger Federer porazil v osmifinále US Open Němce Philippa Kohlschreibera 6:4, 6:2 a 7:5. Favorit turnaje se ve čtvrtfinále střetne s Argentincem Juanem Martínem del Potrem, který odvrátil dva mečboly v duelu s Dominicem Thiemem a Rakušana porazil 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 a 6:4.

Roger Federer
zdroj: ČTK/ABACA/Dubreuil Corinne/ABACA

Třetí nasazený Federer se mohl proti Kohlschreiberovi opřít o svůj servis. Nečelil ani jednomu brejkbolu a zápas vyhrál za necelé dvě hodiny. Nejvíce fanouškům zatrnulo, když odešel po druhém setu do šatny na ošetření. "Potřeboval jsem trochu podrbat záda a nechtěl jsem to dělat na kurtu," smál se Federer na kurtu.

Před turnajem měl Federer problémy se zády a v prvních dvou kolech v New Yorku to bylo znát. Ve třetím kole a v osmifinále už švihal bez omezení. Proti Del Potrovi bude zdravé tělo potřebovat. Argentinec, vítěz US Open z roku 2009, totiž znovu ukázal, jak je velkým bojovníkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer porazil Kohlschreibera, ve čtvrtfinále narazí na Del Potra

Dva sety se proti Thiemovi zdálo, že nemá šanci. Uhrál v nich jen tři hry a bojoval se svým tělem. "Dva dny mi nebylo dobře a snažil jsem se game po gamu zlepšit," řekl Del Potro. Po prvním setu si vzal prášek proti bolesti a třetímu setu dominoval. "Bojoval jsem kvůli vám," děkoval fanouškům, kteří kurt Grandstand proměnili v argentinskou fotbalovou arénu.

A Del Potro v ní úřadoval svým drtivým forhendem. Přesto málem prohrál. Thiem podával ve čtvrté sadě za stavu 5:3 na výhru a vedl 30:0, ale Del Potro mu servis vzal. Za stavu 5:6 měl Rakušan dva mečboly, jenže Argentinec při nich dvakrát vytáhl eso a tie-break pak jasně ovládl 7:1. V pátém setu rozhodla desátá hra, v které Thiem při mečbolu udělal dvojchybu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Federer (3-Švýc.) - Kohlschreiber (33-Něm.) 6:4, 6:2, 7:5, Del Potro (24-Arg.) - Thiem (6-Rak.) 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (7:1), 6:4.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo:

Added, Bergs (Fr./Belg.) - Štyler, Kirkov (ČR/USA) 6:2, 1:6, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy