Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová: Doufám, že se příští rok vrátím ještě silnější

New York - Tenistka Lucie Šafářová na US Open vyrovnala svůj nejlepší výsledek. V osmifinálovém utkání s Američankou Coco Vandewegheovou měla šanci své maximum ještě posunout, se sebevědomou soupeřkou ale prohrála.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Morgan

"Každá porážka je frustrující," řekla česká hráčka, ale jinak mohla být spokojená. Na grandslamech letos zahrála ve dvouhře nejlépe. "Vyhrála jsem tři zápasy a doufám, že se příští rok vrátím ještě silnější," uvedla světová deblová jednička po porážce 4:6 a 6:7. V první sadě měla tři možnosti vzít Američance servis, ale ani jednou neuspěla.

"Vždycky zahrála dobrý servis, nebo mně dala hned pod nohy. Do vyložené šance jsem se nedostala," řekla. V posledním gamu první sady pak přišla o vlastní podání. Když netrefila první servis, Vandewegheová z druhého ostře returnovala. "Hnala mě. Ten game jsem to měla proti větru. Dvakrát jsem netrefila první servis a ona si to uhrála," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová skončila v New Yorku v osmifinále

Sama čelila tradičně rychlému prvnímu podání soupeřky a navíc se těžko vypořádávala i s jejím druhým servisem. "Má výborný kick. Na centru je kurt pomalejší a míč po odrazu skákal hodně vysoko, s čímž jsem měla problémy," řekla. Šafářová se od začátku turnaje potýkala s drobným zdravotním problémem, o kterém předtím konkrétně nemluvila.

"Bolí mě rameno," uvedla po prohře, ale rychle dodala: "Držím ho v normě. Určitě bych se na něj nevymlouvala." Místo Šafářové vyzve světovou jedničku Karolínu Plíškovou ve čtvrtfinále Vandewegheová. "Snad se to Káje podaří. Hodně bude záležet na servisu," řekla Šafářová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články