Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plíšková smetla Bradyovou, se Šafářovou si ale nezahraje

New York – Velmi snadno postoupila do čtvrtfinále US Open Karolína Plíšková. Světová jednička vyřadila ve dvou setech (6:1 a 6:0) svou americkou soupeřku Jennifer Bradyovou. Další duel čeká Plíškovou s Coco Vandewegheovou, která vyřadila Lucii Šafářovou 6:4 a 7:6.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Po dramatických výhrách ve druhém a třetím kole se Plíšková v osmifinále nemusela o výsledek strachovat. Bradyovou od začátku přehrávala. Tradičně dobře podávala, hodně agresivně returnovala a tentokrát tolik nechybovala.

V prvním setu odvrátila Plíšková ve druhém gamu dva brejkboly a pak rychle vedla 4:0. Za pětadvacet minut si šla sednout na lavičku po zisku první sady. I ve druhém setu měla vývoj jasně pod kontrolou, zatímco mladá Američanka úplně odpadla. Plíšková dala v utkání sice jen tři esa, ale soupeřku přestřílela 23:6 na vítězné míče.

"Chtěla jsem využít šanci, kterou jsem dostala, když jsem v minulém kole odvrátila mečbol. A dneska jsem hrála o moc lépe," řekla Plíšková na kurtu. V New Yorku musí postoupit do finále, aby měla šanci pozici na singlovém trůnu udržet. Pokud vypadne dříve, jedničkou se stane Španělka Garbiňe Muguruzaová nebo Ukrajinka Elina Svitolinová.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová skončila v New Yorku v osmifinále

"Čekala jsem, že se ve druhém setu zvedne. Čekala jsem těžký game, ale nakonec nebyl. Říkala jsem si, že to není možný, takhle to nemůže jít. Naštěstí těžký moment nepřišel. Ona nezahrála dobře, já jo a takhle to vypadá," shrnula Plíšková.

"Chtěla jsem využít šanci, kterou jsem dostala, když jsem v minulém kole odvrátila mečbol. A dneska jsem hrála o moc lépe," uvedla. "Možná to byl jeden z mých nejlepších zápasů letos. Ukázala jsem konečně dobrý tenis." 

Šafářová prohrála s Vandewegheovou prvních šest výměn utkání, ale pak byla v první sadě lepší. Měla tři brejkboly, ale ani jeden nevyužila a přišel trest. Za stavu 4:5 Češka při podání prohrávala 0:40 a při druhém brejkbolu chybovala.

Ve druhé sadě se povedlo Šafářové prorazit podání dvacáté nasazené soupeřky, ale o vedení 3:2 vzápětí přišla. V tie-breaku pak bývalá pětka žebříčku dvouhry a současná deblová jednička vedla 2:1, jenže následně ztratila šest míčů. Američanka poté ukončila duel esem.

"Každá porážka je frustrující, ale nechala jsem tam všechno. Byla o kousek lepší. Dělala míň chyb než posledně v Indian Wells a výborně podávala," řekla Šafářová, která postupem do osmifinále vyrovnala své maximum na US Open.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková s Bradyovou neměla potíže a postoupila do čtvrtfinále

Dvouhra - 4. kolo: Karolína Plíšková (1) - Bradyová (USA) 6:1, 6:0, Vandewegheová (20-USA) - Šafářová 6:4, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články