Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Švýcarské tenistky přijedou v únoru na Fed Cup do Prahy

Bývalá světová jednička Martina Hingisová přijede se švýcarským týmem v prvním kole příštího ročníku tenisového Fed Cupu do Prahy. Utkání se bude hrát 10. a 11. února v O2 areně. "Švýcarsko s Martinou Hingisovou je atraktivní soupeř. Máme dohody s nejlepšími českými hráčkami, že by se měly na zápasu podílet," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje české fedcupové zápasy.

Petr Pála s Karolínou Plíškovou
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Černošek doufá, že se kapacita haly naplní, přestože je termín v době, kdy se v metropoli půlí jarní prázdniny. "Což nás divácky trošku varuje, ale věříme, že Plíšková, Kvitová a další hráčky budou natolik zajímavé, že lidé přijdou," řekl.  

Ve hře byla tradičně i Ostrava, ale ve stejnou dobu bude v okolí haly ve Vítkovicích v provozu olympijský park u příležitosti zimních her v Pchjongčchangu. "Máme Ostravu velice oblíbenou, ale věci, které nás ve spojení s olympijským parkem omezují a limitují v oblasti reklamy, nám v podstatě neumožňují hrát," uvedl Černošek.  

Češky jsou desetinásobnými šampionkami Fed Cupu. Stříbrnou mísu zvedly v letech 1975, 1983, 1984, 1985, 1988 a soutěži kralovaly i v poslední době. Díky Petře Kvitové či Karolíně Plíškové zvítězily v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a loni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články