Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češky jdou ve Fed Cupu v oslabené sestavě na Američanky a zelenou antuku

Tampa/Minsk - Tenistky budou proti Američankám útočit na šesté finále Fed Cupu za uplynulých sedm let. Hrát se bude na netradiční zelené antuce a kromě neobvyklého povrchu se Češky musí vypořádat také s oslabenou sestavou. Program zahájí duel Markéty Vondroušové s Coco Vandewegheovou. Přímé přenosy utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz, v sobotu od 17:50 a v neděli od 17 hodin.

Kateřina Siniaková (první zprava) s Lucií Šafářovou ve Fed Cupu proti Španělkám
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Kapitán obhájkyň titulu Petr Pála nemá na Floridě ani jednu z hráček, které se v uplynulých šesti letech zasloužily o pět triumfů. Chybí zraněná Petra Kvitová a omluvily se Karolína Plíšková, Barbora Strýcová i Lucie Šafářová.

"Američanky jsou v jejich prostředí favoritkami, ale myslím si, že holky mají na to, aby Američanky porazily," řekl Pála. Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Denisa Allertová a sedmnáctiletá Markéta Vondroušová podle něj mají šanci, přestože žádná z nich ještě nehrála v týmové soutěži zápas za nerozhodnutého stavu.

Výběru USA chybí těhotná Serena Williamsová, její starší sestra Venus i Madison Keysová, ale má semifinalistku letošního Australian Open Coco Vandewegheovou, Lauren Davisovou a Shelby Rogersovou. Tým doplňuje první deblistka světa Bethanie Matteková-Sandsová, která čtyřhru ve Fed Cupu ještě neprohrála.

"Žijeme Fed Cupem, chceme do finále, ale Češky ani trochu nepodceníme. Jsou nebezpečné," řekla americká kapitánka Kathy Rinaldiová, která touží přivést svůj tým do finále poprvé od roku 2010 a zaútočit na první titul pro USA po 17 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále Fed Cupu zahájí Vondroušová

Oba týmy si zopakují semifinále z roku 2009, kdy v Brně prohrály české tenistky z mečbolu v závěrečné čtyřhře 2:3 na zápasy. Celkem se spolu utkaly jedenáctkrát a české, resp. československé reprezentantky uspěly jen dvakrát v letech 1983 a 1985. Američanky a Češky jsou nejúspěšnějšími týmy soutěže. Výběr USA ji vyhrál sedmnáctkrát a Češky desetkrát.

Program:

USA - ČR (Tampa, zelená antuka):

Sobota (18:00): Vandewegheová (24. v žebříčku dvouhry WTA) - Vondroušová (117.), Rogersová (49.) - Siniaková (38.).

Neděle (17:00): Vandewegheová - Siniaková, Rogersová - Vondroušová, Davisová, Matteková-Sandsová - Allertová, Kristýna Plíšková.

Druhý souboj obstará Bělorusko se Švýcarskem

Ve druhém semifinále jsou v Minsku favoritkami Švýcarky v sestavě s Timeou Bacsinszkou, Belindou Bencicovou a Martinou Hingisovou. "Dáme do zápasu srdce. Jsme si s holkama blízké celý rok, důvěřujeme si a necháme na kurtu všechno, abychom naplnily náš sen a vyhrály Fed Cup," řekla Bacsinszká. Švýcarky dosud na trofej nikdy nedosáhly, v jediném finále v roce 1998 prohrály.

Bělorusky jsou v semifinále poprvé. Jen z pozice mentorky jim bude radit bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která je po narození syna na mateřské. Jedničkou týmu je až 96. hráčka světa Aliaksandra Sasnovičová. "Švýcarky jsou trošku favoritkami, ale zadarmo jim to nedáme," řekla Běloruska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články