Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Strýcová společně s Šu-wej vyhrály v Birminghamu čtyřhru

Už třetí deblový titul v této sezoně získala tenistka Barbora Strýcová. Ta na travnatých dvorcích Birminghamu spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej porazila ve finále německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Demi Schuursová 6:4, 6:7, 10:8.

Barbora Strýcová
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Strýcová, pro kterou je to už šestadvacátý titul ve čtyřhře, sice zahájila sezonu v páru s Markétou Vondroušovou, po Australian Open se ale dala znovu dohromady se Sie Šu-wej a společně ovládly turnaje v Dubaji a Madridu. V součtu s loňským triumfem v Indian Wells už spolu získaly čtvrtou trofej. V Birminghamu Strýcová zvítězila už podruhé, v roce 2016 zde zvítězila společně s Karolínou Plíškovou.

Dnešní finále zahájil druhý nasazený česko-tchajwanský pár výborně a rychle vedl 5:0. Pak ale soupeřky zabraly a úvodní set se nakonec protáhl na 35 minut. Ve druhé sadě zápas nadvakrát přerušil déšť a po dlouhém přerušení za stavu 2:3 se nakonec dohrávalo v hale. Strýcová se Sie Šu-wej nakonec druhý set ztratily ve zkrácené hře, koncovku zápasu pak ale zvládly.

Čtyřhra - finále:

Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) - Grönefeldová, Schuursová (4-Něm./Niz.) 6:4, 6:7 (4:7), 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články