Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Strýcová v Birminghamu prošla snadno do semifinále čtyřhry, zato Ósakaová končí

Barboře Strýcové se na turnaji v Birminghamu daří. Česká tenistka společně se Sie Šu-wej, se kterou jsou v turnaji druhé nasazené, postoupily do semifinále čtyřhry, když jim soupeřky pro zranění utkání skrečovaly už v prvním setu. Ve druhém kole dvouhry však skončila generálka na Wimbledon pro světovou jedničku Naomi Ósakaovou. Japonská tenistka prohrála s Julií Putincevovou 2:6, 3:6.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP

Strýcová se sešla se Sie Šu-wej den poté, co česká tenistka svou deblovou partnerku z Tchaj-wanu vyřadila ve 2. kole dvouhry, a společný úspěch ve čtyřhře jim usnadnilo zranění soupeřek. Americko-ukrajinský pár Raquel Atawoová, Ljudmyla Kičenoková vzdal za stavu 1:4 v úvodním setu.

Překvapil nečekaně rychlý konec Ósakaové, která s Putincevovou uhrála jen pět her, a hráčka z Kazachstánu tak vyhrála s Japonkou i druhý vzájemný zápas, poprvé ale získala skalp první hráčky žebříčku WTA. Předchozí výhru totiž slavila ještě před tím, než Ósakaová získala grandslamové tituly na US Open a Australian Open a vystoupala na tenisový trůn.

Ósakaová začala zápas mizerně, prohrála úvodních pět gemů a celkem v prvním setu udělala 23 nevynucených chyb. I druhou sadu začala favoritka ztrátou podání, tentokrát ale dokázala vyrovnat a šla do vedení 3:2, další čtyři gemy ale opět ovládla Kazaška a vybojovala druhé letošní vítězství nad hráčkou z elitní pětky žebříčku.

Výsledky turnaje žen v Birminghamu (tráva, dotace 1 006 263 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Putincevová (Kaz.) - Ósakaová (1-Jap.) 6:2, 6:3, Bartyová (2-Austr.) - Bradyová (USA) 6:3, 6:1, V. Williamsová (USA) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:3, 6:2, Görgesová (8-Něm.) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) - Atawová, L. Kičenoková (USA/Ukr.) 4:1 skreč, Ostapenková, Voskobojevová (Lot./Kaz.) - Peschkeová, Melicharová (3-ČR/USA) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články