Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Strýcová přehrála v Birminghamu Kristýnu Plíškovou a zahraje si o finále

Barbora Strýcová porazila na trávě v Birminghamu v českém souboji Kristýnu Plíškovou 6:2, 6:4 a v přípravě na Wimbledon si zahraje o finále s čerstvou vítězkou Roland Garros Ashleigh Bartyovou z Austrálie. Plíšková, jež do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, naopak po překvapivém vyřazení sestry a světové trojky Karolíny další cenný skalp krajanky nezískala.

Barbora Strýcová na trávě v Birminghamu
zdroj: ČTK/PA

Třiatřicetiletá Strýcová prokázala, že se jí na trávě daří. Ve čtvrtfinále získala po takřka bezchybném výkonu úvodní set za 29 minut. Soupeřce sebrala hned první podání, sama na servisu ztratila jen tři fiftýny a připsala si pouze dvě nevynucené chyby.

Ve druhé sadě se hra vyrovnala. K brejkbolům se propracovala i Plíšková, žádný ale neproměnila. Duel se zlomil v osmém gemu, v němž Plíšková nevyužila tři brejkboly a promarnila vedení 40:0. V následující hře naopak o servis přišla a Strýcová už duel dopodávala. Do semifinále v Birminghamu postoupila počtvrté za posledních šest let, dvakrát si neúspěšně zahrála o titul.

"Asi tu musí být něco opravdu mimořádného. Těžko říct, prostě sem ráda jezdím. Mám tenhle turnaj ráda, je to tu takové uvolněné. V Anglii se mi opravdu líbí," pochvalovala si Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcovou čeká v Birminghamu bitva o finále, přešla i přes Kristýnu Plíškovou

O postup do finále se v sobotu utká se světovou dvojkou Bartyovou. Třiadvacetiletá Australanka porazila 6:4, 6:3 pětinásobnou wimbledonskou vítězku Venus Williamsovou z USA a v součtu s triumfem v Paříži prodloužila svou sérii už na deset výher. Bartyová, jež Strýcovou porazila předloni v Birminghamu ve třech setech, v případě zisku titulu vystřídá Japonku Naomi Ósakaovou v čele žebříčku.

V semifinále je Strýcová i ve čtyřhře, v níž spolu se Sie Šu-wej tvoří druhý nasazený pár. Deblový titul v Birminghamu slavila v roce 2016 po boku Karolíny Plíškové.

Postup do prvního semifinále od loňského Wimbledonu proklouzl mezi prsty Lotyšce Jeleně Ostapenkové. Předloňské vítězce Roland Garros nestačilo proti Chorvatce Petře Martičové ani vedení 7:6 a 5:2.

V desátém gemu za stavu 5:4 vedla Ostapenková dokonce 40:0, ale nevyužila tři šance za sebou na ukončení zápasu ani další dvě po shodě. Martičová po pěti odvrácených mečbolech otočila set na 7:5 a v třetí sadě politá živou vodou soupeřku deklasovala 6:1. Ostapenková darovala soupeřce 20 bodů dvojchybami.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Strýcová - Kristýna Plíšková (obě ČR) 6:2, 6:4, Bartyová (2-Austr.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:3, Martičová (Chorv.) - Ostapenková (Lot.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články