Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Murray vybírá partnerku pro mix na Wimbledonu. Chybu jako ostatní neudělám, hlásí se Strýcová

Vstříc hledání partnerky pro smíšenou čtyřhru na Wimbledonu se vydal Andy Murray. Britský tenista už dostal několik odmítnutí, ale také dostal nespočet žertovných i vážně míněných nabídek od tenistek. Zájem zahrát si s bývalou světovou jedničkou, jež se vrací na kurty po operaci kyčle, vyslovila i Barbora Strýcová.

Andy Murray na Wimbledonu
zdroj: ČT4

"Rád bych si ve Wimbledonu zahrál smíšenou čtyřhru, a tak jsem oslovil pár hráček. Už jsem byl ale několikrát odmítnut - samozřejmě tím nejzdvořilejším možným způsobem," napsal ve svém sloupku na BBC trojnásobný grandslamový vítěz Murray, jenž se tento týden v londýnském Queen's Clubu vrátil ve čtyřhře po pěti měsících na ATP Tour. Dvouhru hrát zatím nehodlá.

"Jednou z těch, které mě odmítly, byla Ash Bartyová. Oslovil jsem ji během French Open a řekla ne, protože hraje dvouhru i čtyřhru, takže nechce absolvovat tři soutěže. To samozřejmě chápu," uvedl Murray, ale odřeknutí australské vítězky Roland Garros a světové dvojky ho mrzelo.

"Je to škoda, protože chci tu nejlepší možnou partnerku. Jsem si jistý, že najdu jinou skvělou spoluhráčku, pokud se tedy budu cítit dobře natolik, že zvládnu mužskou i smíšenou čtyřhru," dodal dvaatřicetiletý Brit.

Jeho slova spustila na sociálních sítích lavinu reakcí. Své služby Murraymu v žertu nabídla pětasedmdesátiletá legenda Billie Jean Kingová, z tenisového důchodu by se klidně vrátila Casey Dellacquaová a navzdory zranění se ohlásila i bývalá deblová partnerka Bartyové CoCo Vandewegheová. Murrayho krajanka Naomi Broadyová zase byla ochotna odřeknout již dohodnuté partnerství s bratrem Liamem.

Na Instagramu dala své služby k dispozici i světová deblová čtyřka Strýcová. "Slyšela jsem, že už pár mých kolegyň odmítlo tvou nabídku zahrát si mixa ve Wimbledonu. Slibuju, že já bych podobnou chybu jako ony neudělala. Tak co ty na to?" oslovila česká tenistka Murrayho, jenž na olympijských hrách v Londýně 2012 získal ve smíšené čtyřhře stříbro po boku Laury Robsonové.

Murray je na WTA Tour oblíbený i kvůli tomu, že hlasitě podporuje rovnost pohlaví v tenise. Nějaký čas ho také trénovala Francouzka Amélie Mauresmová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články