Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Strýcová a Berdych postoupili v Cincinnati do 3. kola, Šafářová končí

Cincinnati – Další dva čeští tenisté si na turnaji v Cincinnati zajistili třetí kolo. Dál postoupila Barbora Strýcová, která vyřadila Australanku Samanthu Stosurovou 7:6 a 6:3, a Tomáš Berdych, jenž po volném prvním kole porazil 6:3, 7:6 Španěla Marcela Granollerse. Na turnaji naopak dohrála Lucie Šafářová, která podlehla Němce Andree Petkovičové.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Andre Pichette

Strýcová vrátila zkušené Australance dubnovou porážku z pražské antuky, kde vyrovnaný čtvrtfinálový zápas prohrála až v tie-breaku rozhodujícího třetího setu. V Cincinnati si obě hráčky držely servis a vyrovnanou zkrácenou hru pro sebe rozhodla Strýcová v poměru 13:11. Ve druhé sadě sice třicetiletá Češka jednou podání ztratila, ale soupeřce ho vzala dvakrát a zvítězila 6:3.

O postup do čtvrtfinále se utká se světovou dvojkou Angelique Kerberovou z Německa, která na olympiádě získala stříbro a případný titul v Cincinnati ji vynese na pozici světové jedničky místo Sereny Williamsové. S Kerberovou Strýcová prohrála čtyři z pěti vzájemných zápasů, ale letos ji porazila na antuce v Madridu.

Berdych nastoupil poprvé od červencového turnaje v Torontu a ani ve čtvrtém vzájemném duelu se 46. hráčem světa Granollersem neztratil set. V osmifinále se šestý nasazený Čech utká s Chorvatem Marinem Čiličem, jenž byl ještě před měsícem svěřencem Berdychova nového kouče Gorana Ivaniševiče.

Šafářová podlehla německé tenistce 4:6, 7:6, 2:6. Loňské čtvrtfinále tudíž neobhájí. Ve druhém setu sice odvrátila tři mečboly a následně průběh otočila, ale Petkovičová závěrečnému dějství jednoznačně dominovala. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články