Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plíšková i Strýcová v Cincinnati postoupily

Cincinnati (USA) - Karolína Plíšková postoupila po olympijské přestávce na turnaji v Cincinnati do 3. kola. Patnáctá nasazená Češka, jež měla na úvod v Ohiu volný los, porazila Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska za necelou hodinu a čtvrt 6:4, 6:1. Uspěla i Barbora Strýcová. V prvním kole vyřadila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:4 a 6:0.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Sedmnáctá hráčka světového žebříčku Plíšková, jež se z olympijských her na poslední chvíli omluvila kvůli obavám z viru zika, naposledy hrála na konci července v Montrealu. Po dlouhé pauze začala duel s Ostapenkovou ztrátou podání, okamžitě ale soupeřce brejk oplatila a další zaváhání už nedopustila.

Strýcová porazila bývalou světovou pětku potřetí za sebou a vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3. Na kurt v Cincinnati už nastoupila i její parťačka z bronzového páru z Ria Lucie Šafářová, její zápas proti Němce Andree Petkovicové však přerušil déšť.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Cincinnati

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Monfils (9-Fr.) - Carreňo (Šp.) 6:3, 6:4, Gasquet (13-Fr.) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:1, Millman (Austr.) - Džazírí (Tun.) 6:4, 5:7, 6:3, Tomic (Austr.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Riskeová (USA) - Flinková (Rus.) 6:4, 7:6 (8:6), Babosová (Maď.) - Chiricová (USA) 6:4, 6:4, Becková (Něm.) - Putincevová (Kaz.) 6:2, 6:3.

2. kolo:

Karolína Plíšková (15-ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články