Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Strašná nespravedlnost, šokující rozhodnutí. Srbská média pobouřila Djokovičova diskvalifikace

Novak Djokovič se omluvil za to, že v osmifinále US Open zasáhl rozhodčí míčkem, za což lídra světového žebříčku a největšího favorita newyorského grandslamu vedení turnaje diskvalifikovalo. Srbská média nicméně rozhodnutí označují za skandální a naznačují, že s Djokovičem není zacházeno stejně jako s jinými elitními tenisty.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Srbská média nicméně rozhodnutí o Djokovičově vyloučení pobouřilo. "Byl brutálně okraden. Strašná nespravedlnost," napsal bulvární list Informer.

Sportski žurnal označil nedělní událost za "Skandál v New Yorku". "Šokující rozhodnutí. Až příliš tvrdý trest za náhodný úder," připojil.

Další bulvární deník Kurir si postěžoval, že jiné hvězdy by stejný osud nepotkal. "Roger Federer by nebyl diskvalifikován. To je důkaz, že s Djokovičem není zacházeno stejně. Když Švýcar v roce 2009 v Melbourne trefil dítě, všichni se smáli," napsal.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič trefil míčkem rozhodčí a na US Open byl diskvalifikován

Britský Mirror upozornil, že byť Djokovič nezasáhl ženu úmyslně ani tvrdě, verdikt byl správný. "Je to neuvěřitelný konec nadějí na osmnáctý grandslamový titul," uvedl.

"I ti největší Djokovičovi fanoušci musejí uznat, že jeho temperament je už roky časovanou bombou," dodal list The Times.

Místní noviny připomněly, že neobvyklý turnaj - hraný bez diváků za přísných podmínek kvůli koronaviru a bez několika hráčů tenisové špičky - má další velkou zápletku.

"Ztratil nervy. Jeho vyloučení dělá už tak bizarní US Open ještě podivnějším," napsal list New York Times.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články